Κινητό και Παραλία

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολύ από εμάς θα κατευθυνθούμε προς της παραλίες με τα αγαπημένα smartphone μας στο χέρι. Δυστυχώς όμως παραλία, άμμος, θάλασσα είναι πράγματα που όταν συναντηθούν με το κινητό μας μπορεί να γίνουν καταστροφικά αν δε προσέξουμε. Σας παραθέτουμε λοιπόν κάποια σημεία στα οποία πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην χρειαστείτε τεχνικό για την αγαπημένη σας συσκευή

Προφύλαξη

Φροντίζουμε να αγοράσουμε μια αδιάβροχη θήκη ώστε να τοποθετήσουμε τη συσκευή μας και να την προφυλάξουμε από την άμμο και το νερό.

Ήλιος & Άμμος

Δεν αφήνουμε ποτέ τη συσκευή μας σε μέρος με ήλιο που σημαίνει φυσικά αυξημένη θερμοκρασία. Επίσης δεν την αφήνουμε απευθείας στην άμμο. Οι κόκκοι άμμου μπορούν να εισχωρήσουν και να κάνουν ζημιά σε όλες τις επαφές. Αν τελικά την πάθετε, προτιμήστε να ρουφήξετε (και όχι φυσήξετε!) αέρα απο τις υποδοχές, καθώς με άλλο τρόπο ενδεχομένως να σπρώξετε τους κόκκους πιό μεσα στην υποδοχή.

Βρεγμένα Χέρια

Δε λειτουργούμε τη συσκευή μας με βρεγμένα χέρια ή χέρια με άμμο (μόλις βγούμε από τη θάλασσα δηλαδή…). Το θαλασσινό νερό είναι πολύ πιο επικίνδυνο για το κινητό σας, απο το γλυκό νερό, καθώς οξειδώνει πιο γρήγορα τα μέρη του τηλεφώνου.

Προσοχή Κλέφτης!

Φροντίζουμε πάντα η συσκευή μας να μην είναι σε κοινή θέα ώστε να αποφύγουμε επίδοξους κλέφτες οι οποίοι τριγυρνάνε. Η συνεργασία με φίλους ή διπλανούς λουόμενους μπορεί να βοηθήσει στην επίβλεψη, ενώ αν τελικά την πατήσετε υπάρχουν αντικλεπτικές  (anti theft) εφαρμογές που μπορείτε να ενεργοποιήσετε συναγερμό μέσω sms στο τηλέφωνο σας όπως το Cerberus.

Βράχηκε! τώρα;

Όσο αδιάβροχη και αν είναι η συσκευή μας δε βουτάμε ποτέ στο νερό με αυτή. Μη ξεχνάτε ότι το θαλασσινό νερό περιέχει αλάτι που ίσως δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και σε αδιάβροχη συσκευή.

Σε περίπτωση που το κινητό σας βραχεί αφαιρέστε αμέσως την μπαταρία (αν αφαιρείτε) ή κλείστε το. Μην επιχειρήσετε να το ανοίξετε ή να το φορτίσετε. Αν είναι εύκολο απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό. Για αναλυτικές πρώτες βοήθειες για κινητό σε νερό μπορείτε να διαβάστε το σχετικό μας άρθρο εδώ

Το κινητό σας θα πρέπει οπωσδήποτε να το δει τεχνικός και να το καθαρίσει από την υγρασία με ειδικό εξοπλισμό (για να αποφευχθεί ενδεχόμενη οξείδωση) γιατί μπορεί μεν να λειτουργήσει προσωρινά αλλά στο μέλλον ενδεχομένως να σας προδώσει και να σταματήσει.
Στα Καταστήματα Buzz δεν υπάρχει χρέωση καθαρισμού αν το κινητό σας δεν επανέρθει, οπότε μην χάνετε άδικα τη 2η ευκαιρία του κινητού σας, αν φοβάστε οτι αυτό δεν θα τα καταφέρει.

Αν έχετε επενδύσει πολλά χρήματα για την αγορά της συσκευή σας το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην την εμφανίσετε καθόλου στην παραλία. Μπορείτε να έχετε μια φτηνή εφεδρική συσκευή στην οποία να τοποθετείτε την SIM κάρτα σας και να την έχετε για την παραλία χωρίς να σας πολύ ενδιαφέρει τι μπορεί να της συμβεί.

Buzz Service Team

Διαβάστε ακόμη