Νερό : Πρώτες βοήθειες

Ένας χρήσιμος οδηγός με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, ωστε να περιορίσετε ή ακόμα και να αποφύγετε τη βλάβη

Βήμα 1

deiktesssΠρώτη κίνηση είναι να βγάλουμε μπαταρία ,κάρτα SIM ,κάρτα μνήμης και γενικότερα ό,τι είναι δυνατό να αφαιρεθεί.

Για να διαπιστώσετε το μέγεθος του προβλήματος ψάξτε για τους αισθητήρες-δείκτες υγρασίας. Είναι τα άσπρα τετραγωνάκια ή κύκλοι τα οποία με τη διείσδυση του νερού γίνονται κόκκινα.

Θα τα βρείτε συνήθως κοντά στη μπαταρία. Πολλά τηλέφωνα έχουν αντίστοιχους δείκτες και στις υποδοχές της φόρτισης και των ακουστικών.Υπάρχουν και περιπτώσεις που το κινητό δεν έχει πέσει σε νερά αλλά οι δείκτες είναι κόκκινοι εξαιτίας της έκθεσης του τηλεφώνου σε περιβάλλον αυξημένης υγρασίας.

Βήμα 2

Αν το κινητό έπεσε σε θαλασσινό νερό , ξεβγάλτε με απιονισμένο νερό για να φύγουν τα άλατα πριν στεγνώσουν στα κυκλώματα.Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο προτιμήστε εμφιαλωμένο, αν το νερό της περιοχής σας έχει αρκετά άλατα.
Ιδανικά μπορείτε να το ξεπλύνετε με αιθυλική αλκοόλη (καθαρό οινόπνευμα) , καθώς θα τραβήξει την υγρασία όταν εξατμιστεί.

Βήμα 3

600px-No_signΣτη συνέχεια σκουπίστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε με μια πετσέτα ή ένα απορροφητικό χαρτί.
Ακόμα και μια σταγόνα μπορεί να κάνει ζημιά , οπότε κάντε το όσο πιο σχολαστικά μπορείτε.
Η διαδικασία όμως πρέπει να γίνει προσεκτικά για να αποφευχθούν περαιτέρω βλάβες.

Για το στέγνωμα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα. Κρατήστε το τηλέφωνο για 15 λεπτά πάνω από το στόμιο της.

Προσοχή: Mην χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για τα μαλλιά καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να διεισδύσει η υγρασία βαθύτερα στα κυκλώματα του τηλεφώνου ή να αποκολληθούν μέρη της πλακέτας , λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

Βήμα 4

ricephoneΚατά τη διάρκεια της νύχτας τοποθετήστε το σε ένα μπολ με ρύζι ή ιδανικά σε ένα σακουλάκι ερμητικά κλειστό , με Silica Gel που τραβάει την υγρασία.

Για τους πιο προνοητικούς , στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε και ΚΙΤ Πρώτων Βοηθειών για νερό , που λειτουργούν με βάση την αποστράγγιση.

Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρετε να σώσετε το πολύτιμο (όχι μόνο λόγω τιμής) κινητό σας , φέρτε το σε εμάς.

Με ειδικές συσκευές υπερήχων και αλλαγή των φθαρμένων κομματιών μπορούμε να επαναφέρουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των βρεγμένων κινητών που έρχονται στο κατάστημα μας.