Φτιάξτε τα δικά σας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας από χαρτόνι

Η Εικονική Πραγματικότητα έχει μπεί για τα καλά στη ζωή μας. Συσκευές εικονικής πραγματικότητας εμφανίζονται συνεχώς καθως και νέες εφαρμογές βρίσκουν τον δρόμο τους. Η Google θέλοντας να κάνει πιο προσιτή τη νέα αυτή τεχνολογία, είχε λανσάρει το Google Cardboard, μια μάσκα απο χαρτόνι στην οποία μπορείτε να προσαρμόσετε το κινητό σας για να δημιουργήσετε τα δικά σας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, Για την ακρίβεια η Google έβγαλε δωρεάν τα σχέδια και τις οδηγίες για το πώς να το φτιάξετε μόνοι σας, με πολυ μικρό κόστος.

Παρακάτω θα δείτε πως γίνετε αυτή η διαδικασία, και πως να κατασκευάσετε τη δική σας χαρτονένια μάσκα εικονικής πραγματικότητας.

Θα χρειαστείτε :

  1. Ένα κομμάτι χαρτόνι τουλάχιστον 56 Χ 22 εκατοστά
  2. Δυο αμφίκοιρτοι φακοι, εστιακής απόστασης 45mm
  3. Ενας δακτυλιοειδής μαγνήτης νεοδμιου και 1 δισκοειδής κεραμικος μαγνήτης 2 εκατοστών
  4. 2 Velkro ταινίες  με αυτοκόλητη ράχη , διαστάσεων 2 Χ 5 εκ

Προαιρετικά

5.Ενα λαστιχάκι
6.Μιά ταμπέλα NFC

Επίσης θα χρειαστείτε ενα κοπίδι, ενα χάρακα, μονωτική ταινία και κάποια κόλα συγκόλλησης για τα χαρτόνια.

Οδηγίες Κατασκευής

Κατεβάστε το Kit Κατασκευαστών της Google από αυτό το λινκ. Μόλις κατεβάσετε το αρχείο zip , ανοίξτε το πατρόν κοπής και τυπώστε τα κομμάτια. Αν χρειάζεστε το πατρόν σε σελίδες A4, κατεβάστε το pdf εδω .

Χρησιμοποιήστε ένα χάρακα για να αφαιρέσετε το χαρτί, και χρησιμοποιήστε ταινία ή κόλλα για να συγκρατήσετε τις σελίδες μεταξύ τους. Ευθυγραμμίστε τα αντίστοιχα νούμερα. Στο τέλος θα υπάρχουν 3 πατρόν: Το κάλυμμα, η βάση φακών, και ο διαχωριστής φακών.

Στη συνέχεια αφαιρέστε το επιπλέον χαρτόνι. Εφαρμόστε την κόλλα και κολλήστε τα 3 πατρόν στην επιφάνεια του.

Εύκολο μεχρι εδώ, ε; Τώρα ομως αρχίζουν τα δύσκολα. Κόψτε με ενα κοπίδι το σχέδιο περιμετρικά στο χαρτόνι. Αφαιρέστε σταδιακά απο έξω προς τα μέσα. Σε κάποια δύσκολα γυρίσματα είναι καλύτερα να κάνετε μικρές “μαχαιριές” παρα συνεχής κοπή, ενω ενα καλό ψαλίδι ίσως σας φανεί χρησιμο για αυτην την εργασία.

Η διαδικασία θα σας πάρει 30 με 45 λεπτά οπότε να είστε υπομονετικοί και να έχετε προετοιμαστεί για την εργασία, γιατι σε περίπτωση “μοιραίου” ατυχήματος ενδεχομένως να πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία απο την αρχή!

Μόλις κόψετε τα πάντα, είναι η στιγμή της συναρμολόγησης!

Πρώτα βάλτε τους φακούς στις 2 τρύπες για τα μάτια, προσέχοντας το προσανατολισμό τους. Το πατρόν αναγράφετε η σωστή θέση τους. Διπλώστε το πάνω και το κάτω μέρος της βάσης των φακών, έτσι ώστε οι φακοί να μην μπορούν να βγουν έξω. Χρησιμοποιήστε τον χάρακα για να κάνετε ίσια διπλώματα σε όλα τα σημεία με κόκκινο χρώμα. .Τοποθετήστε τον κεραμικό μαγνήτη στο επιθυμητό σημείο με το μαγνήτη νεοδμίου από την άλλη μεριά και ξεκινήστε το δίπλωμα. Τοποθετήστε τη βάση με τους φακούς και το διαχωριστή, και τυλίξτε το σώμα γύρω του, ευθυγραμμίζοντας τα κατάλληλα σημεία.

Στη συνέχεια προσθέστε τις αυτοκόλλητες ταινίες Velcro  στο πάνω μέρος του ανοίγματος, στο οποίο θα τοποθετείτε το τηλέφωνο. Εδω μπορείτε να βάλετε και την ταμπέλα NFC και να την προγραματίσετε με το Trigger App, για να ανοίγει το Cardboard Αpp αυτόματα, όταν τοποθετείτε το τηλέφωνο στην κατασκευή.

Τα νέα γυαλία εικονικής πραγματικότητας σας, είναι έτοιμα. Κατεβάστε το Cardboard App απο το Google Play, ανοίξτε το, και τοποθετήστε το τηλέφωνο στην κατασκευή σας. Μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε βίντεο εικονικής πραγματικότητας κατα βούληση!

Πηγή: Android Authority / Google Cardboard

Διαβάστε ακόμη: