Οι κανόνες της Janelle Burley Hofman

Είστε και εσείς ένας από τους γονείς που τα παιδιά τους ζαλίζουν να τους πάρουν ένα κινητό; Όχι γιατί απαραίτητα το χρειάζονται αλλά περισσότερο γιατί «έχουν οι φίλοι τους»; Έχετε αποφασίσει ήδη να το κάνετε; Τότε θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας τους 17 κανόνες που έδωσε και η Janelle Burley Hofman. Διαβάστε και θα καταλάβετε!!!

Καλημέρα Gregory
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Είσαι πλέον ένα κάτοχος ενός IPhone. Είσαι ένας υπεύθυνος νέος 13 ετών και το δικαιούσαι αυτό το δώρο. Με την αποδοχή του όμως αυτόματα συμφωνείς με κάποιους κανόνες και υποχρεώσεις. Μπορείς να τα διαβάσεις όλα παρακάτω. Είναι όπως καταλαβαίνεις καθήκον μου να μεγαλώσω ένα υγιές παλικάρι με αρχές ο οποίος θα συνεργάζεται με την τεχνολογία και όχι αυτή να τον εκμεταλλεύεται. Μη συμμόρφωση με τους παρακάτω κανόνες σημαίνει αυτόματα την λήξει κατοχής αυτού του τηλεφώνου.

5431. Αυτό είναι το δικό μου IPhone. Το αγόρασα. Το πλήρωσα. Απλά στο δανείζω. Δεν είμαι η καλύτερη;;;
2. Θα γνωρίζω ΠΑΝΤΑ τον κωδικό ξεκλειδώματος.
3. Όταν χτυπάει θα το σηκώνεις και θα λες «Παρακαλώ». Δε θα αγνοείς ποτέ ένα τηλέφωνο που γράφει στην οθόνη Μαμά ή Μπαμπάς όταν χτυπάει.
4. Θα παραδίδεις τη συσκευή σε κάποιον γονέα τις καθημερινές στις 7:30 το απόγευμα και τα σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ. Αυτό θα κλείνει τη νύχτα και θα ανοίγει και πάλι στις 7:30 το πρωί.
5. Το τηλέφωνο δε θα πηγαίνει μαζί σου στο σχολείο. Εκεί μπορείς να μιλάς πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς που απλά θα ανταλλάζατε μηνύματα.
6. Αν πέσει στην τουαλέτα, σπάσει στο πάτωμα ή εξαφανιστεί στον αέρα, είσαι υπεύθυνος για την επισκευή ή αντικατάστασή του.
7. Μη χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να πεις ψέματα, για να κοροϊδέψεις ή να εξαπατήσεις κάποιον άλλον. Μην μπεις σε συζητήσεις που μπορεί να βλάψουν κάποιον τρίτο.
8. Μη γράψεις, μη στείλει email ή μην πεις τίποτα μέσα από τη συσκευή το οποίο δε θα το έλεγες και πρόσωπο με πρόσωπο.
9. Μη γράψεις, μη στείλει email ή μην πεις τίποτα μέσα από τη συσκευή το οποίο ο άλλος δε θα μπορεί να πει φωναχτά μπροστά στους γονείς του. Να προσέχεις πάντα τα λόγια σου.
10. Όχι πορνό. Μπορείς να ψάξεις το οτιδήποτε στο Internet ή απλά μπορείς να μας ρωτήσεις.
11. Θα το σβήνεις ή θα το βάζεις στο αθόρυβο όταν είσαι σε δημόσια μέρη όπως στον κινηματογράφο ή σε ένα εστιατόριο. Δεν είσαι αγενής οπότε μην αφήσεις το τηλέφωνο να σε κάνει αγενή
12. Μη στέλνεις και μη λαμβάνεις φωτογραφίες από κρυφά μέρη του σώματός σου. Μη γελάς. Κάποια στιγμή θα μπεις στον πειρασμό να το κάνεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο όμως μπορεί να καταστρέψει την εφηβεία ή ακόμα και την ίδια τη ζωή σου.
13. Μη τραβάς άπειρες φωτογραφίες και βίντεο. Δεν υπάρχει λόγος να καταγράφεις τα πάντα. Ζήσε της εμπειρίες σου. Θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη σου.
14. Να αφήνεις πότε πότε το τηλέφωνο στο σπίτι. Δεν είναι ζωντανός οργανισμός ούτε και επέκταση του χεριού σου. Μάθε να ζεις χωρίς αυτό.
15. Πότε πότε να παίζεις ένα παιχνίδι παζλ ή κάτι που να ακονίζει το μυαλό και τις γνώσεις σου.
16. Κράτα τα μάτια σου ψηλά. Νιώθε αυτά που γίνονται γύρω σου. Κοίταξε έξω από ένα παράθυρο ή κάνε μια βόλτα. Άρχισε να αναρωτιέσαι χωρίς να ψάχνεις στο google.
17. Θα τα κάνεις θάλασσα. Θα σου πάρω το τηλέφωνο. Θα καθίσουμε και θα τα συζητήσουμε όλα. Θα ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή. Εγώ και εσύ συνεχώς μαθαίνουμε. Είμαστε μαζί στην ίδια ομάδα.

Ελπίζω να συμμορφωθείς με τα παραπάνω. Πολλά από τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το τηλέφωνο αλλά και την ίδια τη ζωή. Μεγαλώνεις πολύ γρήγορα και αυτό είναι συναρπαστικό. Εμπιστεύσου το πανίσχυρο μυαλό σου και όχι ένα μηχάνημα.
Σ ’αγαπώ πολύ και ελπίζω να σου αρέσει το καινούργιο σου δώρο. Και πάλι χρόνια πολλά!

Αν σας άρεσαν οι κανόνες της Janelle , μπορείτε να συμβουλευτείτε και το Οικογενιακό συμβόλαιο για τη Χρήση κινητού του safekids.com, που έχουμε δημοσιεύσει σε παλιότερο μας άρθρο.

Διαβάστε ακόμη: