Πως να καθαρίσετε σωστά μια οθόνης αφής

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των συσκευών με οθόνη αφής όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν καθημερινά. Είτε έχετε ένα iPhone, iPod touch, Samsung, LG κτλ έχει μεγάλες πιθανότητες να έχει βρώμικη οθόνη αφήνοντας τους χρήστες να αναρωτιούνται ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να την καθαρίσουν.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλατε να αποφύγετε ώστε να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας θα είναι καθαρό αλλά και πλήρως λειτουργικό μετά τον καθαρισμό.

Επειδή σε αυτές τις συσκευές οι οθόνες είναι ευαίσθητες στην αφή, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον καλύτερο τρόπο για τον καθαρισμό τους χωρίς φυσικά να προκαλέσουν κάποια ζημιά.

cloth

Σας προτείνουμε ένα πανί από μικροΐνες ως το ασφαλέστερο, πιο γρήγορο και ευκολότερο τρόπο για να καθαρίσετε οποιαδήποτε συσκευή αφής. Τέτοια μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα οπτικών. Φροντίστε να είναι πολύ καλής ποιότητας για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.

Θα ήταν καλό το πανί να έχει θερμικά συγκολλημένα άκρα ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να γρατζουνίσουν την οθόνη, κάτι που μπορεί να συμβεί χρησιμοποιώντας πανί με ραμμένα στριφώματα. Η υψηλή ποιότητα του υλικού θα καθαρίσει βαθιά οποιαδήποτε ευαίσθητη περιοχή σε μόλις δευτερόλεπτα. Ένα πανί με υψηλό βαθμό ινών θα κάνει τη δουλειά σας πολύ εύκολη ενώ σε αντίθετη περίπτωση ένα φτηνό πανί θα σας δυσκολέψει και δε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.


ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

Όταν καθαρίζετε το τηλέφωνό σας μη ψεκάζετε ποτέ κάποιο υγρό απευθείας επάνω στην οθόνη. Όπως καταλαβαίνετε γενικά τα υγρά δεν είναι «φιλικά» απέναντι σε μια ηλεκτρονική συσκευή.

Σε περίπτωση που η οθόνη σας έχει «σκληρή» βρωμιά μπορειτε να προσθέσετε λιγο νερό στο πανί σας. Προσοχή… Το πανί να είναι ΕΛΑΦΡΑ νοτισμένο και όχι βρεγμένο ώστε να αποφύγετε τυχόν ζημιά από υγρασία στην οθόνη σας.

Συνίσταται να μη χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών ή οποιοδήποτε καθαριστικό περιέχει οινόπνευμα ή αμμωνία. Ένα τέτοιο υγρό μπορεί να βλάψει την οθόνη αφής. Επίσης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα υπόλοιπα μέρη της οθόνης πχ πλαστικά.

lens cleaner
Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τα μικρόβια, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για οθόνες και φακούς. Τα προϊόντα αυτά ειναι οικονομικά και αποτελεσματικά, αν και στην πράξη οποιοδήποτε καθαριστικό που δεν περιέχει οινόπνευμα ή αμμωνία θα λειτουργήσει εξίσου καλά. Αν θέλετε να το πάτε ενα βήμα παραπάνω , υπάρχουν συσκευές καθαρισμού UV οι οποίες δεν χρησιμοποιούν καθόλου προϊόντα καθαρισμού αλλα καταπολεμούν πλήρως τα μικρόβια.


Ένα ακόμα πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η συσκευή σας να είναι απενεργοποιημένη κατά τον καθαρισμό. Αυτό για να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα κάποιας ζημιάς.

Οδηγίες καθαρισμού

  • Πάρτε ένα πανί μικροϊνών .
  • Απενεργοποιήστε την οθόνη σας (ή τη συσκευή σας)
  • Εάν είναι απαραίτητο βρέξτε το πανί με ελάχιστη ποσότητα νερού. Για ένα τακτικό καθαρισμό ένα στεγνό πανί είναι συνήθως επαρκής.
  • Σκουπίστε απαλά την οθόνη με το πανί σας και φροντίστε να αποφύγετε οποιαδήποτε υγρασία στις υποδοχές, ακουστικά ή κουμπιά της οθόνης.
  • Μπορείτε φυσικά να σκουπίσετε και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του τηλεφώνου σας επιθυμείτε (και όχι μόνο το γυαλί). Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής για πλαστικό, μέταλλο, καουτσούκ οπότε μπορείτε να το εφαρμόσετε παντού ακόμα και στη θήκη του τηλεφώνου σας.
  • Σκουπίστε από πάνω προς τα κάτω ή αριστερά προς τα δεξιά για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κάλυψη. Μπορείτε να κάνετε είτε μπρος – πίσω είτε κυκλική κίνηση (wax on -off σαν τον Μιγιάγκι! )
  • Αφήστε τη συσκευή σας να στεγνώσει πλήρως αφού τελειώσετε τον καθαρισμό. Αυτό θα πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα εκτός αν έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ νερό.
  • Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας.

 

clean lcd insideΓια να ολοκληρώσουμε, ένα υγρό πανί μικροϊνών θα αφαιρέσει όλα τη βρωμιά, τα δακτυλικά αποτυπώματα κτλ από τη συσκευή σας χωρίς να χρειαστείτε τίποτα επιπλέον. Αν το πανί χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές θα πρέπει να το πλύνετε ώστε να είναι έτοιμο για τις επόμενες χρήσεις.

Να σας θυμίσουμε ότι όλα τα πανιά δεν είναι ίδια. Υπάρχουν υψηλής και χαμηλής ποιότητας. Σας προτείνουμε να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε κάποιο υψηλής ποιότητας το οποίο και καλύτερα δουλειά θα κάνει και θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο.