Καθαρισμός Junk Files απο συσκευές iPhone – iPad

Πολλοί θα έχετε κατά καιρούς αναρωτηθεί γιατί μειώνεται ο ελεύθερος χώρος στο ipad/iphone σας ενώ στην ουσία δεν έχετε εγκαταστήσει πολλές εφαρμογές και δεν έχετε πολλά προσωπικά στοιχεία όπως πχ φωτογραφίες, μουσική κτλ.
Η μείωση του ελεύθερου χώρου της περισσότερες φορές οφείλεται σε περιττά αρχεία, τα γνωστά και ως junk files, τα οποία αποτελούν κατάλοιπα διαφόρων εφαρμογών που έχετε εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους να καθαρίσετε το κινητό σας, ή tablet, από αυτά και να εξοικονομήσετε.

Τρόπος 1ος: Επαναφορά συστήματος μέσω Itunes.
Συνδέστε τη συσκευή σας στο itunes, περιμένετε να την αναγνωρίσει, κρατήστε ένα backup (κόκκινο τετράγωνο) και πατήστε «Επαναφορά» (μπλε τετράγωνο).
Το itunes θα σβήσει τα πάντα από το κινητό σας, θα εγκαταστήσει το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple για τη συγκεκριμένη συσκευή, και θα επαναφέρει το backup σας (αφού πρώτα σας ρωτήσει).
junk1
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεν θέλετε να αναβαθμίσετε στην τελευταία έκδοση πχ λόγο Jailbrake, μην ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο.

Τρόπος 2ος: Χρησιμοποιώντας κάποια εφαρμογή της συσκευής σας
Στο Appstore θα βρείτε εφαρμογές οι οποίες καθαρίζουν τα Junk αρχεία της συσκευής σας. Μια τέτοια εφαρμογή είναι το Battery Doctor (https://itunes.apple.com/us/app/battery-doctor-must-have-battery/id615987910?mt=8).
Ανοίξτε την εφαρμογή και θα βρείτε στο μενού της την επιλογή Junk. Πατώντας το κουμπί «Clean up cache» το πρόγραμμα θα scannarei τη συσκευή σας, θα βρείτε όλα τα junk αρχεία και θα τα διαγράψει εξοικονομώντας σας ελεύθερο χώρο.

junk2

Τρόπος 3ος: Χρησιμοποιώντας εφαρμογή windows
Παρόμοια με τον 2ο τρόπο μπορείτε αντί να χρησιμοποιήσετε εφαρμογή της συσκευής, να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή του υπολογιστή. Μια τέτοια εφαρμογή είναι το PhoneClean της εταιρία iMobie (http://www.imobie.com/phoneclean/). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαθέτει και δωρεάν και πληρωμένη έκδοση. Με τη δωρεάν θα κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας.
Συνδέστε τη συσκευή σας και ανοίξτε το πρόγραμμα. Επιλέξτε το Quick Clean

j1

Στη συνέχεια επιλέξτε «Start Scan» και αφήστε το πρόγραμμα να scannarei τη συσκευή σας.

j2

Όταν ολοκληρωθεί το scanning δεν έχετε παρά να πατήσετε το κουμπί «Clean»
j3

 

Τα παραπάνω προγράμματα είναι ενδεικτικά. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε πολλά παρόμοια για να κάνετε τη δουλειά σας.
Τρόπος 4ος: Τελευταίος τρόπος αλλά και πιο hardcore, γι’αυτό και δε συνίσταται, είναι να εντοπίσετε ποια εφαρμογή σας τρώει μεγάλο μέρος χώρου, να την διαγράψετε και να την επαναεγκαταστήσετε.
Μια γνωστή εφαρμογή που αν την διαγράψετε και εγκαταστήσετε πάλι θα μειώσει το χώρο που καταλαμβάνει είναι η εφαρμογή του Facebook. Η συνεχή χρήση της αυξάνει το χώρο που καταλαμβάνει στη συσκευή σας.