Τα έξυπνα ηχεία κατακτούν τον κόσμο!

Τα έξυπνα ηχεία βρέθηκαν στο επίκεντρο παγκόσμιας ερευνάς αγοράς που διεξήχθη από την εταιρεία Canalys. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης προσπάθειας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα και εντυπωσιάζουν όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Η έρευνα αγοράς για τα έξυπνα ηχεία, πριν και πάνω από όλα, κατέγραψε παγκοσμίως  μια τρομερά  αυξητική τάση στην αγορά των συγκεκριμένων αξεσουάρ και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Για του λόγου το αληθές καταγράφηκε ότι τα ηχεία που αναμένεται να βρίσκονται σε λειτουργιά ως το τέλος του τρέχοντος έτους αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ των περσινό αριθμό ηχείων που έφταναν μόλις τα 40 εκατομμύρια. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι έως το 2020 τα έξυπνα ηχεία που θα βρίσκονται σε λειτουργία υπολογίζεται να ξεπερνούν τα 225 εκατομμύρια.

Η συγκεκριμένη αυξητική τάση στην αγορά των έξυπνων ηχείων δεν αφορά μόνο τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά φαίνεται να είναι διεθνούς βεληνεκούς.  Πριν από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα οι Η.Π.Α. είναι εκείνες που αγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα έξυπνα ηχεία και μάλιστα κατέγραψαν και ραγδαία εξάπλωση τους. Και  τα ευρήματα δεν σταματούν εδώ.  Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα  της εταιρείας Canalys, η Κίνα είναι μια πολλά υποσχόμενη άγουρα για τα έξυπνα ηχεία. Είναι ενδεικτικό ότι ως το τέλος του 2018 θα έχουν πουληθεί στην Κίνα πάνω από 10 εκατομμύρια smart speakers ενώ μελλοντικά προβλέπεται οι πωλήσεις να υπερδιπλασιαστούν μιας και η Κίνα διαθέτει  450 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Συνοψίζοντας, συνολικά τα ερευνητικά ευρήματα αναδεικνύουν τα έξυπνα ηχεία σε ένα από τα πιο καυτά και επικερδή προϊόντα παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια.