Ψεκάστε-Σκουπίστε-Δημιουργήστε Την Δική Σας Touch screen!!!

Το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ κατάφερε να εφεύρει  ένα σπρέι που μπορεί να μετατρέψει ένα οποιοδήποτε αντικείμενο ανεξαρτήτου μεγέθους (από ένα καπάκι έως και ένα τοίχο ακόμα) και μορφής (ακόμα και έπιπλα ή μουσικά όργανο) σε touchpad.

Αν και σε πρώιμο στάδιο ακόμα σε σχέση με τις λειτουργίες μίας οθόνη touch όπως στα κινητά, τα συγκεκριμένα touchpad είναι ικανά να πραγματοποιήσουν βασικές λειτουργίες όπως το πάτημα ενός κουμπιού ή να κάνουμε slide στο αντικείμενο,

electrick-1

Γενικά ο τρόπος λειτουργίας του σχετίζεται με την δημιουργία ηλεκτρικού πεδίου στην επιφάνεια του αντικειμένου που ψεκάζουμε. Συνδέοντας το αντικείμενο με υπολογιστή μέσω αισθητήρων, ο υπολογιστής αναγνωρίζει το σημείο πίεσης και το απεικονίζει στην οθόνη όπου μπορούμε να προγραμματίσουμε διάφορες λειτουργίες στα σημεία αυτά. Τεχνικά η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως τομογράφος ηλεκτρικού πεδίου.spray-touch

Στόχος την νέας αυτής τεχνολογίας είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς με πρώτες εφαρμογές του σε ένα ομοίωμα εγκεφάλου έτσι ώστε πέρα από το επίπεδο την προφορικής  μάθησης να συμβάλει και η αφή σε αυτό το σκοπό. Πέρα από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς αναλογιστείτε πως θα ήταν μετά την εφαρμογή του υλικού σε ένα ολόκληρο τοίχο απλά να αγγίζουμε οπουδήποτε και να ανοίγει το φώς! Ή να αγγίζουμε το τιμόνι του αυτοκινήτου μας και να ανοίγει το ράδιο ή όποια λειτουργία του έχουμε προγραμματίσει!

Ωστόσο η συγκεκριμένη μέθοδος έχει και περιορισμούς όπως ο φωτισμός και το υλικό καθώς το πλαστικό που δεν έχει καμία αγωγιμότητα.

Μένει μόνο να δούμε το χρονικό περιθώριο που θα χρειαστεί για την εφαρμογή του στο κοινό.

Διαβάστε Ακόμη: