10 χρόνια iPhone

iphone-mosaicH Apple γιορτάζει τα 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου iPhone και εμείς θυμόμαστε μερικές στιγμές μέσα σε αυτά τα χρόνια που σημάδεψαν την τεχνολογική εξέλιξη, και συνέβαλαν στην δημιουργία των smartphones που τώρα όλοι ξέρουμε.

Ιανουάριος του 2007, ο Στιβ Τζόμπς παρουσίασε το πρώτο iPhone. Τα χαρακτηριστικά του ήταν πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το πρώτο iPhone ζύγιζε 136 γραμμάρια, είχε επεξεργαστή 400MHz, 128MB μνήμη RAM, κάμερα 2Mpixel, οθόνη 3,5 ιντσών και αποθηκευτικό χώρο 16Gb. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ήταν το EDGE της T&T αντί για το ταχύτερο 3G.

Το 2008 έγινε πρεμιέρα του 2ου iPhone, το iPhone 3G. Το κινητό αυτό είχε τα χαρακτηριστικά 2πλά καπάκια στην πίσω όψη, και είχε ενσωματωμένο το App Store το οποίο ήταν η καινοτομία της Apple που έδινε την δυνατότητα σε ανεξάρτητους προγραμματιστές να σχεδιάσουν ειδικές εφαρμογές για το iPhone.

Το 2009 εμφανίστηκε το 3Gs το οποίο ήταν λειτουργικά πιο γρήγορο χωρις όμως να έχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη.

Το 2010 ήταν η σειρά του iPhone 4, μια συσκευή η οποία εξελίχτηκε και λειτουργικά, αλλά και σχεδιαστικά με την χρήση ανοξείδωτου ατσαλιού περιμετρικά της συσκευής. Οι χρήστες είχαν πολλά παράπονα καθότι υποστήριζαν ότι το σήμα εξασθενούσε αρκετά όταν κρατούσαν την συσκευή από την βάση του.

Το 2011 ξεκίνησε το S να συνοδεύει τις συσκευές. Το πρώτο κινητό ήταν το 4s και δεν είχε καμία αλλαγή εμφανισιακά με τον προκάτοχό του. Λειτουργικά το iPhone 4s μπορούσε να πραγματοποιήσει εγγραφές HD video καθώς και ήταν η πρώτη συσκευή που είχε την φωνητική βοηθό Siri.

Το 2012 ήρθε η 5η γενιά. Το iPhone 5 ήταν μια μεγαλύτερη συσκευή, ένδειξη στο ότι η εταιρεία είχε τα μάτια της στραμμένα και στον ανταγωνισμό που είχε ξεκινήσει να προσφέρει μεγαλύτερα μοντέλα τα οποία είχαν απήχηση στο κοινό. Το iPhone 5 όμως, δυσανασχετούσε τους χρήστες του με τους χάρτες της Apple που διέθετε οι οποίοι δεν κάναν σωστά την δουλειά τους.

Το 2013 παρουσιάστηκαν 2 μοντέλα, το iPhone 5s καθώς και το iPhone 5c ως μια πια οικονομική λύση στην αγορά Apple συσκευής.

Το 2014 το iPhone 6 βγήκε σε 2 εκδόσεις, το iPhone 6 με οθόνη 4,7 ίντσες και το iPhone 6 plus με οθόνη 5,5 ίντσες. Εμφανισιακά οι 2 αυτές συσκευές είχαν και τις μεγαλύτερες αλλαγές, καθότι ήταν οι πιο λεπτές συσκευές της Apple.

Apple iPhones 2007-2017 all models

Το 2015 το γράμμα S δίπλα από τα iPhone 6, δεν σήμαινε και κάποια ιδιαίτερη αλλαγή λειτουργικά ή εμφανισιακά.

Το 2016 το iPhone 7 είχε μεγάλες καινοτομίες, καθότι παρουσιάστηκε με ασύρματα ακουστικά και ως ανθεκτικό στο νερό. Μια άλλη καινοτομία της συσκευής ήταν η χρήση portrait mode, που δίνει βάθος στις φωτογραφίες με την χρήση της 2ης κάμερας προσδίδοντας μια πιο επαγγελματική αίσθηση στις φωτογραφίες.

Στο τέλος του 2016 η Apple ανακοίνωσε ότι σημείωσε ένα ιστορικό ρεκόρ με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές Apple σε όλο τον πλανήτη (iPhone, Mac Book, iPad, Apple Watches κ.α.).

πηγή: Lifo.gr

Διαβάστε Ακόμη: