Η γενικευμένη χρήση στις οθόνες OLED  για την Apple το 2019 αλλάζει το τεχνολογικό τοπίο.

Η Apple , σύμφωνα με  πληροφορίες,  φαίνεται να μεθοδεύει δυναμικά την χρήση οθονών OLED  σε όλα τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2019.Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση  έγινε ήδη με το  iPhone X το οποίο είναι  το πρώτο smartphone της Apple που κατασκευάστηκε με οθόνη τεχνολογίας OLED. Αν αυτή η πρώτη πτυχωμένη απόπειρα εξαπλωθεί, τότε αναμένεται  να υπάρξουν συνέπειες  που θα επηρεάσουν  την τεχνολογική αγορά άμεσα.

Η χρήση οθονών OLED θα προκαλέσει την αύξηση των τιμών σε smartphones μεσαίου βεληνεκούς.
Η γενικευμένη χρήση της τεχνολογίας OLED  από την Apple σίγουρα θα κάνει προσφιλή την χρήση της και από συσκευές μεσαίας κατηγορίας. Βέβαια αυτό το γεγονός σίγουρα θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των smartphones μεσαίου βεληνεκούς  μιας και θα χρησιμοποιούν οθόνες πραϋμένης τεχνολογίας.

 Η υιοθέτηση οθονών OLED αλλάζει τους όρους του ανταγωνισμού.
Οι μεγαλύτεροι προμηθευτές για τις οθόνες OLED αυτή την στιγμή είναι η Samsung Display και η LG Display. H εταιρεία Japan Display που μέχρι τώρα ήταν ο κύριος κατασκευαστής και προμηθευτής της Αpple για τις οθόνες LCD φαίνεται να χάνει έδαφος στον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η  ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία  υστερεί σε ότι αφορά την τεχνογνωσία κατασκευής των  οθονών OLED γεγονός που την αποδυναμώνει σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Η ευρεία χρήση των οθονών OLED οδηγεί  σε μείωση του κόστους παράγωγης τους.
Με την Japan Display να χάνει τα προνόμια του μοναδικού κατασκευαστή οθονών για την Apple πλέον ανοίγει ο δρόμος για να λάβουν μέρος  στο παιχνίδι του ανταγωνισμού περισσότερες εταιρείες κατασκευής. Αυτή η αύξηση του ανταγωνισμού με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην μείωση του κόστους των οθονών OLED.

Αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διανομή στις οθόνες OLED φέρνει  η γενικευμένη χρήση τους.
Ακριβώς επειδή η παράγωγη των οθονών OLED θα διαμοιραστεί σε περισσότερες εταιρείες αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε ένα αυστηρότερο πρόγραμμα διανομής. Πλέον, οι καθυστερήσεις που συνέβαιναν στο λανσάρισμα των iPhones της Apple θα λάβουν τέλος αφού η διανομή των οθονών OLED θα γίνει αποτελεσματικότερη και ταχύτερη.

Τελικά η ευρεία χρήση των οθονών OLED από την Apple δεν θα βελτιώσει μόνο την εμπειρία χρήσης των αγοραστών αλλά θα φέρει και σημαντικές αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα νέο τεχνολογικό τοπίο!