Έρχεται το φθινόπωρο το iOS12 με πρωτοποριακές βελτιώσεις που θα ταράξουν τα νερά.

Το iOS12 είναι η δωδέκατη έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος  της Apple που ανακοινώθηκε στις 4 Ιουνίου 2018 κατά την διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών WWDC18. To νέο iOS12 που θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο μοιάζει αρκετά εξωτερικά με το iOS11 αν και λειτουργικά είναι αρκετά αναβαθμισμένο. Ρίξτε μια ματιά  παρακάτω σε ορισμένες από τις σημαντικές βελτιώσεις που σημειωθήκαν  στο νέο αυτό μοντέλο ios και θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι την διαφορά.

Το iOS12 χαρακτηρίζεται από βελτιωμένη απόδοση.

Σύμφωνα με ειδικούς της Apple το iOS12 θα έχει αισθητά μεγαλύτερη απόδοση από την προηγούμενη έκδοση του. Είναι ενδεικτικό ότι αναμένεται η βελτίωση στην απόδοση να αγγίζει το 70%. Εμπειρικά για τον χρήστη, αυτό θα γίνει αισθητό από το άνοιγμα των εφαρμογών το οποίο αναμένεται στο iOS12  να είναι δυο φορές ταχύτερο αλλά και από την απόδοση και την διάρκεια της μπαταρίας.

Αναβάθμιση της πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας για το iOS12.

Η νέα έκδοση ARKit 2.0 της πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας την οποία εμπεριέχει το iOS12 φαίνεται να δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους από ένα παίχτες να συμμετέχουν σε κοινό παιχνίδι ο καθένας από την δική του συσκευή. Αυτό το γεγονός είναι ουσιαστικά μια νέα επανάσταση σε τέτοιου είδους παιχνίδια και ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία πληθώρας νέων εφαρμογών που θα αξιοποιούν αυτή την δυνατότητα.

Η ελεγχόμενη χρήση δίνει στο iOS12 εξαιρετικές δυνατότητες.

Η ελεγχόμενη χρήση είναι μια δυνατότητα που προσφέρει το iOS12 και μπορεί να περιορίσει αποτελεσματικά κάθε ενοχλητική κατάσταση για το χρηστή. Πλέον μπορείτε να ελέγχετε την ώρα από την οθόνη του κινητού σας χωρίς να λαμβάνετε καταιγισμό ειδοποιήσεων, μπορείτε να ρυθμίσετε σε ποιούς εφαρμογές θα εχει πρόσβαση το παιδί σας και για ποσό χρόνο όπως και τέλος μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι κατά την διάρκεια της νύχτας χωρίς ενοχλητικούς ήχους ειδοποιήσεων.

Το iOS 12 εμπεριέχει την καινοτόμα εφαρμογή Measure

Ένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά των νέων iOS συσκευών είναι η εφαρμογή measure. H συγκεκριμένη πρωτοποριακή εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να μετρά με απόλυτη ακρίβεια την απόσταση δυο σημείων στο περιβάλλοντα χώρο αξιοποιώντας την οπίσθια κάμερα των συσκευών.

Αν και αυτές  είναι ορισμένες μόνο από τις βελτιώσεις του iOS12, εύκολα αντιλαμβάνεστε ότι το με το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα η Apple κάνει ένα θαρραλέο και πολλά υποσχόμενο βήμα μπροστά που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.