Καινοτόμα εφαρμογή πρόβλεψης κουνουπιών δημιουργήθηκε στην Κίνα.

Η τεχνολογία για άλλη μια φόρα βρίσκεται στην υπηρεσία των Κινέζων και τους βοηθά να λύσουν τα καθημερινά τους  προβλήματα. Αυτή την φόρα σειρά έχει ο καλοκαιρινός εφιάλτης  που ακούει στο όνομα κουνούπια. Προσπαθώντας λοιπόν  να αντιμετωπίσουν τους ενοχλητικούς επισκέπτες οι Κινέζοι δημιούργησαν μια νέα πρωτοπόρα εφαρμογή πρόβλεψης της παρουσίας των κουνουπιών στο χώρο.

Πως λειτούργει η εφαρμογή πρόβλεψης κουνουπιών;
Συμφώνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua  η καινοτόμα αυτή εφαρμογή ενημερώνει τους χρήστες  για την ύπαρξη κουνουπιών  στην περιοχή τους με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους. Τα δεδομένα στα οποία έχουν πρόσβαση όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή προκύπτουν από ένα αλγόριθμο ο  όποιος  αξιοποιεί καιρικά στοιχειά όπως η θερμοκρασία και η υγρασία , παράγοντες που είναι καθοριστικοί  για την επιβίωση, αναπαραγωγή και εξάπλωση των κουνουπιών. Μέσω αυτού του αλγόριθμου που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο , κατηγοριοποιούνται  τα κουνούπια που υπάρχουν σε μια περιοχή και εντάσσονται σε μια από τις 4 διαθέσιμες κατηγορίες: λίγα, μέτρια, πολλά, πάρα πολλά. Κάθε κατηγορία αντιπροσωπεύεται από ένα χρώμα: λίγα- πράσινο, μέτρια- κίτρινο, πολλά- πορτοκαλί και πάρα πολλά- κόκκινο, το όποιο και βλέπει ο χρήστης όταν χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μια ώρα και καλύπτουν περιοχή ακτίνας 2,5 χλμ. Οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν την ευρύτητα της εφαρμογής αλλά και να ελέγξουν και κάθε άλλη περιοχή της Κίνας.

Ποιος είναι ο σκοπός της εφαρμογής πρόβλεψης κουνουπιών;
Ουσιαστικά απώτερος σκοπός της νέας εφεύρεσης είναι η εξάλειψη των ενοχλητικών τσιμπημάτων από τα κουνούπια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον, είναι χρήσιμη γιατί επιτρέπει τον προγραμματισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων και  προφυλάσσει από λοιμώδεις ασθένειες.

Η εφαρμογή πρόβλεψης κουνουπιών αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και προς το παρόν κυκλοφορεί μονέ στην Κίνα.