Τι είναι το Tempered Glass και κατά πόσο το χρειάζομαι

Μόλις αγοράσατε το νέο σας τηλέφωνο. Είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχει όλα τα gadjets και εφαρμογές που θέλετε. Είναι λεπτό είναι το πιο κουλ τηλέφωνο που είχατε ποτέ. Αφού τα συνειδητοποιήσατε όλα αυτά ξαφνικά έρχεται στο κεφάλι σας η μαγική λέξη. Προστασία.
Ξοδέψατε αρκετά χρήματα για το τηλέφωνο και πρέπει να εξασφαλίσετε ότι θα μείνει σε αυτή την κατάσταση για αρκετό καιρό. Θυμάστε κάποιον, κάπου, κάποτε να σας μίλησε για το Tempered glass. Τι είναι όμως αυτό και γιατί κοστίζει περισσότερο από μια απλή μεμβράνη προστασίας;

1. Τι είναι το TEMPERED GLASS

Πριν 1-2 χρόνια oi περισσότεροι δεν γνωρίζαν καν τι είναι το tempered glass. Με μια πρώτη ματία στο internet, βρίσκουμε ότι είναι μια στρώση γυαλιού πάνω από την οθόνη του κινητού μας, που για να κατασκευαστεί ξεκινάει απο το κλασικό γυαλί και θερμαίνεται/ψύχεται πολύ γρήγορα. Αυτό το γυαλί σπάει διαφορετικά από το κοινό γυαλί. Στο σπάσιμο δημιουργεί θραύσματα με στρογγυλεμένες άκρες και όχι μυτερές όπως το απλό γυαλί.
Ένα tempered glass είναι μια προστασία πολλών στρωμάτων. Έχει μια στρώση απορροφητικής σιλικόνης, στρώση ενός φίλμ τερεφθαλικού πολυαιθυλένιου, την στρώση του κατεργασμένου γυαλιού και τέλος μια ολεοφοβική (υδροφοβική) επίστρωση.
Το tempered glass είναι περίπου 5 φορές πιο ανθεκτικό από το κανονικό γυαλί.

2. Τι κάνει στο τηλέφωνό μου;

2Σε μία ενδεχόμενη πτώση του τηλεφώνου πρώτα ασκείται πίεση στο tempered glass, το οποίο θα σπάσει αν αυτή είναι μεγάλη, και μετά θα ασκηθεί πίεση στο γυαλί της οθόνης σας.
Το tempered glass είναι πιο ανθεκτικό στη ζέστη από το απλό γυαλί. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο απίθανο το τηλέφωνό σας να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στην οθόνη από την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο.
Ένα απλό φιλμ προστασίας είναι πιο εύκολο να γρατζουνιστεί από ότι το tempered glass
Μετά από διάστημα 3-4 μηνών το απλό φιλμ χρειάζεται αντικατάσταση καθώς το πλαστικό που είναι φτιαγμένο αλλοιώνεται από τη χρήση του δαχτύλου μας. Το tempered glass δεν το αλλάζετε εκτός και αν σπάσει. Αυτό σημαίνει ότι έσπασε αυτό αντί να σπάσει η κανονική οθόνη του κινητού σας.
Το ότι πρόκειται για γυαλί σας δίνει ακριβώς την ίδια αίσθηση στη χρήση που έχει το τηλέφωνό σας ακόμα και αν δεν είχατε tempered.
Είναι πιο εύκολο στην τοποθέτηση από ένα απλό φιλμ προστασίας.
Λόγο της oλεοφοβικής επιφάνιας είναι πιο δύσκολο να παραμείνουν δαχτυλιές πάνω

3. Αξίζει να το τοποθετήσω;

Μετά από ερευνά αλλά και προσωπικές εμπειρίες σας απαντούμε μονολεκτικά… ΝΑΙ!!!
Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που είδαμε ένα tempered glass να σώζει την οθόνη ενός τηλεφώνου. Μη τσιγκουνευτείτε λοιπών λίγα ευρώ παραπάνω προκειμένου να το τοποθετήσετε.

Στα καταστήματα Buzz θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από tempered glass, για όλα τα μοντέλα σε  πολύ φιλικές τιμές.
Δεν μπορείτε να το τοποθετήστε; Φοβάστε ότι θα τοποθετηθεί λάθος και θα πετάξετε τα χρήματά σας; Μην ανησυχείτε, στο κατάστημα θα το τοποθετήσουμε εμείς για εσάς.

Διαβάστε Ακόμη: