Τι πρέπει να προσέξω κατα την αγορά μεταχειρισμένου κινητού

Τι ελέγχουμε όταν αγοράζουμε ένα μεταχειρισμένο κινητό;

 

Πολλοί καταφεύγουμε στην αγορά μεταχειρισμένου κινητού τηλεφώνου καθώς η τιμές των καινούργιων είναι πολλές φορές απλησίαστες. Τι πρέπει όμως να ελέγξουμε κατά την αγορά του τηλεφώνου;

Καταρχήν η συνάντηση που δίνουμε με τον πωλητή πρέπει να είναι σε κλειστό χώρο και με κόσμο πχ μια καφετέρια. Οι λόγοι ευνόητοι…

 

1)     Πιάνουμε το κινητό στα χέρια μας και το κοιτάμε για χτυπήματα. Χτυπήματα συνήθως δηλώνουν πτώση της συσκευής. Τις γρατζουνιές δε τις φοβάσαι.

2)     Ελέγχουμε την οθόνη για γδαρσίματα ή ρωγμές. Αν πρόκειται για οθόνη αφής ελέγχουμε διεξοδικά την λειτουργία της ότι ανταποκρίνεται σε όλα τα σημεία. Επίσης ελέγχουμε τη φωτεινότητα και τις ρυθμίσεις της οθόνης.

3)     Εισάγουμε την simκάρτα μας και περιμένουμε να δούμε ότι το κινητό έπιασε το δίκτυό μας. Σε περίπτωση που παραμένει στο «αναζήτηση» ή δεν εμφανίζει δίκτυο τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

4)     Ελέγχουμε το WiFi ότι ανοίγει / κλείνει και ότι βρίσκει δίκτυα (δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει κάποιο όπου και να πας).

5)     Ελέγχουμε ότι το Bluetooth ανοίγει και κλείνει.

6)     Ελέγχουμε το γυροσκόπιο από την εφαρμογή της πυξίδας ή ανοίγοντας μια άλλη εφαρμογή και αλλάζοντας την κλίση του τηλέφωνου από κατακόρυφη σε οριζόντια.

7)     Ελέγχουμε το GPS από GoogleMaps ή από κάποια άλλη εφαρμογή χαρτών / πλοήγησης.

8)     Ελέγχουμε τα κουμπιά ένα-ένα ότι λειτουργούν όπως πρέπει. Power, φωνή +-, κουμπί home, κουμπί backκτλ

9)     Κάνουμε μια κλήση και ακούμετον ήχο του ακουστικού (αν είναι ικανοποιητικός), του μεγαφώνου, του μικροφώνου (ότι σε ακούνε) και τον αισθητήρα εγγύτητας (proximitysensor). Κατά την σωστή λειτουργία του αισθητήρα πρέπει η οθόνη να σβήνει όταν πλησιάζουμε το τηλέφωνο στο κεφάλι μας.

10)  Κάνουμε μια ηχογράφηση να δούμε ότι λειτουργεί σωστά το μικρόφωνο.

11)  Ελέγχουμε την λειτουργίας της κάμερας(μπρος και πίσω).

12)  Ελέγχουμε τους αισθητήρες υγρασίας (σε όσους έχεις πρόσβαση). Αισθητήρας υγρασίας είναι ένα λευκό μικρό κομμάτι το οποίο όταν το τηλέφωνο βρέχεται αυτό γίνεται κόκκινο δηλώνοντας ότι πέρασε από εκεί υγρασία. Συνήθως υπάρχει ένας δίπλα από της επαφές της μπαταρίας. Αν δούμε έστω και έναν κόκκινο δεν προχωράμε σε αγορά.

13)  Ελέγχουμε την μπαταρία αν έχει φουσκώματα ή έχει οξειδωθεί.

14)  Ελέγχουμε ότι λειτουργεί η δόνηση

15)  Δοκιμάζουμε ένα ζευγάρι ακουστικά για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα το jackσύνδεσης.

16)  Αν υπάρχει δυνατότητα θα πρέπει να ελέγξετε και την επαφή φόρτισης. Βάζετε τον φορτιστή και τον κουνάτε ελαφρά να δείτε ότι δεν κάνει διακοπές στην φόρτιση.

17)  Σε περίπτωση iphone θα πρέπει ο κάτοχος να απενεργοποιήσει μπροστά σας το “Findmyiphone”. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσετε αν η συσκευή δεν είναι κλεμμένη και ότι πράγματι ανήκει σε αυτών

 

Αν στους παραπάνω ελέγχους δεν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην αγορά της συσκευής. Δεν ξεχνάμε ότι ΟΛΕΣ οι συσκευές smartphone έχουν 2 χρόνια εγγύηση και φυσικά ο αρχικός κάτοχος πρέπει να σας δώσει την απόδειξη αγοράς. Σε περίπτωση που δεν την έχει θα πρέπει να έχετε στο νού σας ότι η συσκευή μπορεί να είναι κλεμμένη.

H Apple καινοτομεί το 2019 με iPhone που διαθέτει τριπλή κύρια κάμερα με 3D sensor

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές  πρόσφατα, ορισμένα από τα μοντέλα iPhone  της Apple  που θα βγουν στην κυκλοφορία το 2019 αναμένετε να διαθέτουν πρωτοπόρα χαρακτηριστικά.  Μεταξύ άλλων οι  καινοτόμες λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας, οι 3D αισθητήρες και  το αναβαθμισμένο ζουμ είναι μόνο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των νέων smartphones που αναμένεται να κάνουν θραύση με το λανσάρισμα τους το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η τριπλή οπίσθια κάμερα κάνει την διαφορά.
Ο κυριότερος λόγος που οι συσκευές iPhone της Αpple  αποκτούν  αυτές  τις  καινοτόμες λειτουργίες είναι  το σύστημα της τριπλής κύριας οπίσθιας κάμερας με την οποία είναι εξοπλισμένες.  Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές  οι τρεις φωτογραφικές κάμερες  είναι τοποθετημένες στην πλάτη της συσκευής με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να καταγράφουν ένα αντικείμενο από διαφορετικές οπτικές γωνίες μέσω στερεοσκοπικής λήψης. Με αυτό το τρόπο, τα επερχόμενα  iPhones  της Αpple αναμένεται να μπορούν να απεικονίσουν οποιαδήποτε αντικείμενο βρεθεί στο περιβάλλοντα χώρο και στις τρεις του διαστάσεις ,κάνοντας τις 3D απεικονίσεις αντικειμένων μια προσιτή πλέον πραγματικότητα.

Αναβαθμισμένο ζουμ 3Χ για το Apple iPhone 2019.
Μια από τις  εξελιγμένες δυνατότητες των συσκευών iPhone  του  2019 είναι οι ενισχυμένες ικανότητες zoom. Είναι ενδεικτικό  ότι μια από  τις τρεις οπίσθιες  κάμερες κατασκευαστικά προβλέπεται να διαθέτει μεγαλύτερο εστιακό μήκος και δυνατότητα για ζουμ 3Χ. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή έχει την δυνατότητα να μεγεθύνει την εικόνα που λαμβάνει ο φακός ως και 3 φορές χωρίς κανένα σπάσιμο στην εικόνα.

Αξιοποίηση μεθόδου τριγωνισμού.
Εκτός από τα παραπάνω, τα συγκεκριμένα smartphones αναμενετε να διαθέτουν μια μέθοδο τριγωνισμού. Η μέθοδος αυτή, όπως έγινε γνωστό, θα τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται την απόσταση μεταξύ συσκευής και αντικείμενου.

Ολοκληρώνοντας, γίνεται κατανοητό ότι το επερχόμενο iPhone της Apple που το λανσάρισμα του θα γίνει  το 2019 είναι ένα εξαιρετικά προσεγμένο τεχνολογικό επίτευγμα που ανοίγει νέους ορίζοντες στην χρήση των smartphones γι αυτό και αξίζει να το αποκτήσετε αμέσως μετά το λανσάρισμα του.

Εκμεταλλευτείτε τώρα την επιδότηση για διαδικτυακή σύνδεση οπτικών ινών!

Η διαδικτυακή σύνδεση με οπτικές ίνες είναι πλέον γεγονός! Μια πραγματικότητα που τώρα ξεκινά να υλοποιείται με την  δράση  «Superfast Broadband».  Πλέον όλοι μπορούν να εξασφαλίσουν υπερταχύτητες στο ίντερνετ  και μάλιστα εντελώς δωρεάν με την επιδότηση που τους προσφέρει η δράση. Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την επιδότηση.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της δράσης «Superfast Broadband»;
Δικαίωμα επιδότησης για σύνδεση οπτικής ίνας έχουν όλοι οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις  που βρίσκονται σε περιοχές  στις οποίες έχουν αναπτυχθεί  οι κατάλληλες υποδομές οπτικών ινών από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους . Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε και εσείς να επιδοτηθείτε μέσα από αυτή την δράση δεν έχετε πάρα να μπείτε στην πλατφόρμα www.sfbb.gr  και να ελέγξετε καταχωρώντας την διεύθυνση σας αν στην περιοχή σας υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.  Αν η περιοχή σας έχει ήδη εγκατεστημένες οπτικές ίνες τότε χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο μπορείτε να προμηθευτείτε το κουπόνι voucher αξίας 360 ευρώ  το όποιο θα πρέπει εξαργυρώσετε σε όποιο   τηλεπικοινωνιακό πάροχο  σας ενδιαφέρει ως την 31 Μαρτίου 2019. Για την έκδοση του κουπονιού απλά εισέρχεστε στο σύστημα με το username και το password  του TAXISNET. Αν πάλι η ταχυδρομική διεύθυνση σας δεν είναι σε περιοχή με πολύ γρήγορο ίντερνετ, μην απογοητεύεστε. Το δίκτυο των οπτικών ινών διευρύνεται με ταχύς ρυθμούς καθημερινά. Ελέγξετε ξανά την διεύθυνση σας μετά από λίγες μέρες. Πολύ πιθανόν να έχετε θετικά αποτελέσματα και να πάρετε την επιδότηση σας.

Ποιες είναι οι παροχές της δράσης Superfast Broadband;
Οι δικαιούχοι της δράσης με την χρήση του κουπονιού SFBB  ουσιαστικά εξασφαλίζουν επιδότηση  συνολικής αξίας 360 ευρώ και χρονικής διάρκειας 24 μηνών. Με την επιδότηση αυτή οι ωφελούμενοι εξασφαλίζουν δωρεάν  σύνδεση  και παραμονή στο δίκτυο απτικών ινών της περιοχής τους για δυο χρονιά. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι  αποκτούν διαδικτυακή σύνδεση τουλάχιστον  100 Μbps με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1Gbps για 2 χρόνια σε όποιο πάροχο επιθυμούν.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι καταιγιστικοί και άρα μια σύνδεση στο ίντερνετ με ταχύτητα φωτός είναι εντελώς απαραίτητη. Εκμεταλλευτείτε την όσο είναι καιρός. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!

Γιατί το Facebook χάνει αισθητά έδαφος στους νέους;

Το Facebook ήταν αναμφίβολα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έφερε τα social media  στην ζωή ανθρώπων που δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με την διαδικτυακή ζωή.  Πλέον είναι γεννώντας ότι είναι must για όλες τις ηλικίες και σε πολλές περιπτώσεις  έχει αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα σε ότι αφορά την επικοινωνία. Την ιδία στιγμή βέβαια που  το facebook ανοίγει ψηφιακά τα ματιά  σε τόσους αρχάριους χρήστες φαίνεται να χάνει πολύτιμο έδαφος στους νέους και μάλιστα στους έφηβους οι οποίοι το χρησιμοποιούν κάθε μέρα και λιγότερο. Άραγε πρόκειται για ένα ακόμη ψηφιακό παράδοξο ή μήπως υπάρχουν λόγοι για την άτακτη υποχώρηση των νέων από facebook;

Η εικόνα υπερισχύει  και στα social media.
Η εικόνα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για την σύγχρονη εποχή σε όλους τους τομείς. Αρκεί αυτή και πολλές φορές μόνο αυτή για να γίνει κανείς σήμερα αποδεκτός . Λογικό επόμενο είναι λοιπόν ότι μια εφαρμογή  όπως το instagram που βασίζεται αποκλειστικά στην εικόνα και την εκθείαση της να γίνει ανάρπαστο από τους νέους. Το Facebook από την άλλη είναι ένα πιο πολύπλευρο μέσο που απαιτεί από τους χρήστες να αλληλεπιδρούν, εκτός από την εικόνα τους να μπορούν να διατυπώσουν και την γνώμη τους και  αυτό μάλλον ξενίζει μια εικονοκρατούμενη κοινωνία εφήβων.

Καθετί ζωντανό και γρήγορο τραβάει τους χρήστες.
Οι νέοι ξεκάθαρα λατρεύουν ότι είναι ζωηρό, άμεσο και “πιασάρικο”. Βαριούνται εύκολα και χάνουν το ενδιαφέρον τους. Δεν θα κάτσουν εύκολα  να αφιερώσουν το χρόνο, να διαβάσουν ένα κείμενο του facebook  όσο ελκυστικό κι αν είναι το θέμα. Ένα βίντεο είναι πάντα προτιμότερο κι άρα το YouTube  σε πολύ πλεονεκτική θέση  στην καρδιά των νέων.

Μπορεί  το facebook να μην είναι πλέον η πρώτη επιλογή των νέων είναι όμως πάντα εκείνο που τους έκανε να αγαπήσουν τα social media και αυτό δεν αλλάζει.