Τι πρέπει να προσέξω κατα την αγορά μεταχειρισμένου κινητού

Τι ελέγχουμε όταν αγοράζουμε ένα μεταχειρισμένο κινητό;

 

Πολλοί καταφεύγουμε στην αγορά μεταχειρισμένου κινητού τηλεφώνου καθώς η τιμές των καινούργιων είναι πολλές φορές απλησίαστες. Τι πρέπει όμως να ελέγξουμε κατά την αγορά του τηλεφώνου;

Καταρχήν η συνάντηση που δίνουμε με τον πωλητή πρέπει να είναι σε κλειστό χώρο και με κόσμο πχ μια καφετέρια. Οι λόγοι ευνόητοι…

 

1)     Πιάνουμε το κινητό στα χέρια μας και το κοιτάμε για χτυπήματα. Χτυπήματα συνήθως δηλώνουν πτώση της συσκευής. Τις γρατζουνιές δε τις φοβάσαι.

2)     Ελέγχουμε την οθόνη για γδαρσίματα ή ρωγμές. Αν πρόκειται για οθόνη αφής ελέγχουμε διεξοδικά την λειτουργία της ότι ανταποκρίνεται σε όλα τα σημεία. Επίσης ελέγχουμε τη φωτεινότητα και τις ρυθμίσεις της οθόνης.

3)     Εισάγουμε την simκάρτα μας και περιμένουμε να δούμε ότι το κινητό έπιασε το δίκτυό μας. Σε περίπτωση που παραμένει στο «αναζήτηση» ή δεν εμφανίζει δίκτυο τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

4)     Ελέγχουμε το WiFi ότι ανοίγει / κλείνει και ότι βρίσκει δίκτυα (δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει κάποιο όπου και να πας).

5)     Ελέγχουμε ότι το Bluetooth ανοίγει και κλείνει.

6)     Ελέγχουμε το γυροσκόπιο από την εφαρμογή της πυξίδας ή ανοίγοντας μια άλλη εφαρμογή και αλλάζοντας την κλίση του τηλέφωνου από κατακόρυφη σε οριζόντια.

7)     Ελέγχουμε το GPS από GoogleMaps ή από κάποια άλλη εφαρμογή χαρτών / πλοήγησης.

8)     Ελέγχουμε τα κουμπιά ένα-ένα ότι λειτουργούν όπως πρέπει. Power, φωνή +-, κουμπί home, κουμπί backκτλ

9)     Κάνουμε μια κλήση και ακούμετον ήχο του ακουστικού (αν είναι ικανοποιητικός), του μεγαφώνου, του μικροφώνου (ότι σε ακούνε) και τον αισθητήρα εγγύτητας (proximitysensor). Κατά την σωστή λειτουργία του αισθητήρα πρέπει η οθόνη να σβήνει όταν πλησιάζουμε το τηλέφωνο στο κεφάλι μας.

10)  Κάνουμε μια ηχογράφηση να δούμε ότι λειτουργεί σωστά το μικρόφωνο.

11)  Ελέγχουμε την λειτουργίας της κάμερας(μπρος και πίσω).

12)  Ελέγχουμε τους αισθητήρες υγρασίας (σε όσους έχεις πρόσβαση). Αισθητήρας υγρασίας είναι ένα λευκό μικρό κομμάτι το οποίο όταν το τηλέφωνο βρέχεται αυτό γίνεται κόκκινο δηλώνοντας ότι πέρασε από εκεί υγρασία. Συνήθως υπάρχει ένας δίπλα από της επαφές της μπαταρίας. Αν δούμε έστω και έναν κόκκινο δεν προχωράμε σε αγορά.

13)  Ελέγχουμε την μπαταρία αν έχει φουσκώματα ή έχει οξειδωθεί.

14)  Ελέγχουμε ότι λειτουργεί η δόνηση

15)  Δοκιμάζουμε ένα ζευγάρι ακουστικά για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα το jackσύνδεσης.

16)  Αν υπάρχει δυνατότητα θα πρέπει να ελέγξετε και την επαφή φόρτισης. Βάζετε τον φορτιστή και τον κουνάτε ελαφρά να δείτε ότι δεν κάνει διακοπές στην φόρτιση.

17)  Σε περίπτωση iphone θα πρέπει ο κάτοχος να απενεργοποιήσει μπροστά σας το “Findmyiphone”. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσετε αν η συσκευή δεν είναι κλεμμένη και ότι πράγματι ανήκει σε αυτών

 

Αν στους παραπάνω ελέγχους δεν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην αγορά της συσκευής. Δεν ξεχνάμε ότι ΟΛΕΣ οι συσκευές smartphone έχουν 2 χρόνια εγγύηση και φυσικά ο αρχικός κάτοχος πρέπει να σας δώσει την απόδειξη αγοράς. Σε περίπτωση που δεν την έχει θα πρέπει να έχετε στο νού σας ότι η συσκευή μπορεί να είναι κλεμμένη.

Τα έξυπνα ηχεία κατακτούν τον κόσμο!

Τα έξυπνα ηχεία βρέθηκαν στο επίκεντρο παγκόσμιας ερευνάς αγοράς που διεξήχθη από την εταιρεία Canalys. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης προσπάθειας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα και εντυπωσιάζουν όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Η έρευνα αγοράς για τα έξυπνα ηχεία, πριν και πάνω από όλα, κατέγραψε παγκοσμίως  μια τρομερά  αυξητική τάση στην αγορά των συγκεκριμένων αξεσουάρ και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Για του λόγου το αληθές καταγράφηκε ότι τα ηχεία που αναμένεται να βρίσκονται σε λειτουργιά ως το τέλος του τρέχοντος έτους αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ των περσινό αριθμό ηχείων που έφταναν μόλις τα 40 εκατομμύρια. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι έως το 2020 τα έξυπνα ηχεία που θα βρίσκονται σε λειτουργία υπολογίζεται να ξεπερνούν τα 225 εκατομμύρια.

Η συγκεκριμένη αυξητική τάση στην αγορά των έξυπνων ηχείων δεν αφορά μόνο τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά φαίνεται να είναι διεθνούς βεληνεκούς.  Πριν από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα οι Η.Π.Α. είναι εκείνες που αγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα έξυπνα ηχεία και μάλιστα κατέγραψαν και ραγδαία εξάπλωση τους. Και  τα ευρήματα δεν σταματούν εδώ.  Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα  της εταιρείας Canalys, η Κίνα είναι μια πολλά υποσχόμενη άγουρα για τα έξυπνα ηχεία. Είναι ενδεικτικό ότι ως το τέλος του 2018 θα έχουν πουληθεί στην Κίνα πάνω από 10 εκατομμύρια smart speakers ενώ μελλοντικά προβλέπεται οι πωλήσεις να υπερδιπλασιαστούν μιας και η Κίνα διαθέτει  450 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Συνοψίζοντας, συνολικά τα ερευνητικά ευρήματα αναδεικνύουν τα έξυπνα ηχεία σε ένα από τα πιο καυτά και επικερδή προϊόντα παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια.

Nokia 7, το καινοτόμο smartphone με την γυάλινη πλάτη.

Μετά την παγκόσμια επιτυχία της φιλανδικής εταιρείας με το Nokia 3, το Nokia 5 και το Nokia 6 σειρά φαίνεται να έχει ένα εξίσου καινοτόμο smartphone, το Nokia 7.

Κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του Nokia 7.
Το Nokia 7 κατασκευάστηκε κυρίως από μέταλλο της σειράς 7000. Οι άκρες του τελειοποιήθηκαν με χάραξη από διαμάντι ενώ  είναι  το πρώτο smartphone της Nokia που διαθέτει γυάλινη  πλάτη. Η νέα αυτή συσκευή της φιλανδικής εταιρείας τρέχει Android Nougat 7.1.1  και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις γρατζουνιές, χαρακτηριστικό που οφείλεται κυρίως στο gorilla glass 3  με το οποίο έχει επενδυθεί τόσο η πλάτη όσο και η οθόνη της συσκευής. Το Nokia 7 διαθέτει οθόνη LCD 5,2 ιντσών ενώ σε ότι αφορά τον επεξεργαστή πρόκειται για τον snapdragon 630 ο οποίος μπορεί να έχει 4GB RAM ή και 6BG.Η συσκευή είναι  ελαφρώς αδιάβροχη  με προστασία IP54.

Χαρακτηριστικά των καμερών του Nokia 7.
Η κυρία οπίσθια κάμερα του Nokia 7 είναι 16MP και η selfie κάμερα είναι 5MP. Το ιδιαίτερα πρωτοπόρο χαρακτηριστικό του Nokia 7 εγγυάται στο γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει φωτογραφίες ταυτόχρονα από την μπροστινή και την οπίσθια κάμερα.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του Nokia 7.
Η νέα συσκευή της Nokia έκτος από τα παραπάνω βασικά χαρακτηριστικα υποστηρίζει ozo audio  το οποίο εξασφαλίζει ακόμα πιο ποιοτική ηχογράφηση και διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής. Τέλος, η μπαταριά του εχει χωρητικότητα  3000mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W.

Τιμή του Nokia 7.
Η κυκλοφορία του Nokia 7 ξεκίνησε από την Κίνα  όπου το μοντέλο με 4GB RAM εχει αρχική τιμή 320 ενώ το ίδιο μοντέλο με 6GB RAM κοστίζει 345.  Όσο αναφορά την κυκλοφορία του σε ευρωπαϊκό έδαφος θεωρείται μάλλον αμφίβολη και σίγουρα ασύμφορη για τους χρήστες. Η μονή μέχρι στιγμή συμφέρουσα εναλλακτική για την αγορά του είναι το Gearbest  το ποιο το προμηθεύει χωρίς τελωνειακά έξοδα και μάλιστα στην εκπληκτική τιμή των 172 ευρώ!

Προλάβετε τώρα και αγοράστε το! Είναι σίγουρα μια επένδυση που δεν θα μετανιώσετε!

Τι μπορεί να γίνει με τους  λογαριασμούς Facebook μετά θάνατον;

Οι λογαριασμοί του Face book  αυξάνονται καθημερινά με ταχείς ρυθμούς. Την στιγμή λοιπόν  που άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν ενταθεί σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης  όλο και συχνότερα η δικαιοσύνη πανευρωπαϊκά καλείται να δώσει απάντηση στο ερώτημα τι συμβαίνει  με τον προσωπικό λογαριασμό Facebook  όταν πεθάνει ο κάτοχος του. Μπορεί κάποιο συγγενικό πρόσωπο να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν  ή η σελίδα κάθε θανόντα πρέπει να μένει ανενεργή;

Το καυτό ερώτημα αν κληροδοτείται τελικά ή όχι η πρόσβαση στο λογαριασμό Facebook ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μετά τον δικαστικό αγώνα μιας οικογένειας στην Γερμανία που διεκδικεί το δικαίωμα της να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό της 15χρονης κόρης  της η οποία πέθανε το 2012. Οι γονείς ελπίζουν ότι μέσα από αυτόν τον λογαριασμό μπορούν να διευκρινιστούν τα ακριβή αιτία του θανάτου  του κοριτσιού και να διευθετηθούν υπάρχουσες  νομικές εκκρεμότητες.

Το  Facebook ,ως αρμόδια εταιρεία, άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που έκανε δεκτό το αίτημα των γονιών,  υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει συγγενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό γιατί  η ιδιωτικότητα άλλων χρηστών στις τηλεπικοινωνίες πρέπει να προστατευτεί.

Τελικά, το εφετείο του Βερολίνου στην τελική του απόφαση φαίνεται να δικαιώνει το Facebook μιας και έγινε αποδεκτό ότι οι συνομιλίες και τα μηνύματα που αντάλλασσε το κορίτσι όπως και κάθε χρήστης μέσω του λογαριασμού του είναι προσωπικά δεδομένα που αφορούν και άλλους χρήστες και πρέπει να προστατεύονται στα πλαίσια της ιδιωτικότητας.

Ολοκληρώνοντας, είναι σαφές ότι η κληροδότηση ενός λογαριασμού Facebook δεν είναι εφικτή λόγο  προστασίας των ιδιωτικών επικοινωνιών. Αν ο κάτοχος ενός λογαριασμού πεθάνει το περιεχόμενο του λογαριασμού του μπορεί μετά από αίτημα των συγγενών να διαγραφεί από τους εξυπηρετητές της Facebook ή να μετατραπεί σε memorial page μια σελίδα δηλαδή με κλειδωμένο περιεχόμενο όπου οι χρήστες μπορούν να ευχηθούν συλλυπητήρια αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.