Πρώτα στα Τρίκαλα το δίκτυο 5G!

Η πόλη των Τρικάλων είναι επίσημα η Silicon Valley της Ελλάδος. Είναι τεχνολογικά η πιο ανεπτυγμένη πόλη της χώρας (smart Trikala) και έλκει διαρκώς την καλώς εννοούμενη εύνοια των τεχνολογικών εταιρειών και της πολιτείας! Αυτός είναι και ένας κυριότερος λόγος που τα Τρίκαλα θα αποκτήσουν πρώτοι την πειραματική τεχνολογία δικτύου 5G. Ήδη ο ΟΤΕ έχει ανανεώσει κατα 80% τον εξοπλισμό της πόλης ωστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ταχύτητες του 5G.

Με το δίκτυο 5G, δημιουργείται ένα πληροφοριακό πλέγμα το οποίο αλληλεπιδρά και συνδέεται με αυτοκινούμενα οχήματα, εικονική πραγματικότητα, μεταφορικά drones αλλά και όλες τις νέες τρέλες της ανθρωπότητας, κρατώντας συνδεδεμένες δισεκατομμύρια συσκευές στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου…

Το δίκτυο αυτό, σε προσωπική χρήση των πολιτών, θα παρέχει τεραστίων διαστάσεων ταχύτητες (μέχρι και 10Gbps), πολύ σταθερό ίντερνετ και ιδιαιτέρως πολύπλευρο. Με το 5G θα καταργηθούν όλα τα Modem παλιάς τεχνολογίας και τα νέα θα παρέχουν μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα απο το 4G.

Η Silicon Valley της Ελλάδος..

Πώς θα σας φαινόταν, εάν με το πέρασμα μίας απλής κάρτας σε ένα ειδικό μηχάνημα, μπορούσατε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, να λάβετε τα πιστοποιητικά που θέλετε στο σπίτι σας; Και πώς θα σας φαινόταν αν είχατε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου με μία απλή εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνό; Αυτές είναι ορισμένες απο τις καινοτομίες που παρέχει ο Δήμος Τρικάλων (Smart Trikala). Ονομαστικά θα αναφέρουμε τεχνολογικά προγράμματα που τρέχουν ή θα τρέξουν στην πόλη των Τρικάλων τα επόμενα έτη:

– Διαχείριση στάθμευσης και έλεγχο με αισθητήρες και παράθεση συνεχών φωτογραφιών.

– Εκσυγχρονισμός του ασύρματου δικτύου.

– Εφαρμογές Open Mall μέσω διάδρασης του πολίτη με το Δήμο και τις επιχειρήσεις του.

– Έξυπνος φωτισμός μέσω LED και άμεση μέτρηση της εξοικονόμησης.

– Ενημέρωση των οδηγών για θέσεις στάθμευσης μέσω κινητού και πινακίδων στην πόλη.

– Τοποθέτηση «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» μέσα από στρατηγικές συνεργασίες.

– Εγκατάσταση ενός και μοναδικού συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

– Τηλεπρόνοια και δημιουργία 150 «έξυπνων» σπιτιών για άτομα με άνοια, στην Κεντρική Ελλάδα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ACTIVAGE.

Σε όλα τα παραπάνω να αναφέρουμε οτι τα Τρίκαλα είναι η πρώτη πόλη που διαθέτει λεωφορεία χωρίς οδηγό, τα οποία πραγματοποιούν πειραματικά δρομολόγια απο το 2015!!

Ο Δήμαρχος της πόλης απο το 2014 είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου, οποίος διαθέτει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. ασχολήθηκε με τη μελέτη και την κατασκευή πάνω από 300 ιδιωτικών έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Kατέχει την προεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο Τρικάλων και στον Δημήτρη Παπαστεργίου για την τεχνολογική ανάπτυξη που έχει επιτύχει στην πόλη, κάνοντας τα Τρίκαλα την έξυπνη πόλη της Ελλάδος.

Για αξεσουάρ και προϊόντα τεχνολογίας, ένας είναι ο προορισμός… Buzz Mobile!!!

Διαβάστε Ακόμη: