Νεος ιός για κινητά και υπολογιστές!!

Δύο σοβαρά κενά εντοπίστηκαν απο ερευνητές της Google, τα οποία επηρεάζουν επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστής και κινητά τηλέφωνα.

Το πρώτο κενό είναι ενας ιός που ονομάστηκε Spectre και επηρεάζει τους επεξεργαστές της Intel, AMD και ARM, πράγμα που σημαίνει οτι μπορούν να επηρεαστούν όλες οι συσκευές, απο mobiles μέχρι desktops και laptops. Η συσκευή που έχει προσβληθεί απο αυτόν τον ιο, μπορεί να διαρρεύσει ευαίσθητες πληροφορίες όπως είναι και οι κωδικοί πρόσβασης! Ένα σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στις μεγάλες εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν αποθηκευτικό χώρο σε Cloud, μιας και ο Spectre μπορεί να διεισδύσει σε Cloud Servers.

Η Google με ανακοίνωσή της καθησύχασε τους πελάτες της, καθώς ενημέρωσε οτι ο ιός αυτός είναι εξαιρετικά δύσκολο να επηρεάσει συσκευές Android. Επίσης η εταιρεία λέει οτι με την αναβάθμιση του Ιανουαρίου, προστατεύει τις συσκευές της απο την απειλή αυτή. Η Google στην ανακοίνωσή της ενημέρωσε οτι οι εφαρμογές Google Search, YouTube, Google Ads, Maps, Blogger καθώς και τα δεδομένα που διατηρεί, όπως και τα Gmail, Ημερολόγιο, Drive, Documents και άλλες υπηρεσίες G Suite προστατεύονται και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Ανακαλύφθηκε επίσης και άλλο ένα exploit που ονομάζεται Meltdown και έχει σχεδιαστεί για να επηρεάζει συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel(desktop, laptop και cloud computers). Είναι πιο εύκολο να επεκταθεί από το Spectre και δίνει τη δυνατότητα υποκλοπής στοιχείων από έναν υπολογιστή.

Σε περίπτωση που προσβληθεί κάποια συσκευή σας απο ιούς, μην ξεχνάτε, τα καταστήματα Buzz Mobile με τους άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς, μπορούν να σας βοηθήσουν!

Διαβάστε Ακόμη: