Ταξίδι με συνοδοιπόρο το smartphone σου!

travel smartphoneΣχεδιάζετε ταξίδι; Το πιο χρήσιμο εργαλείο βρίσκεται στο χέρι σας!

Πάρτε πληροφορίες για πτήσεις και δρομολόγια, μεταφράστε προτάσεις γραπτά και φωνητικά σε όλες τις γλώσσες, μοιραστείτε εύκολα τις φωτογραφίες σας, και απολαύστε ενημερωμένες ξεναγήσεις για την πόλη που επισκέπτεστε.

Παρακάτω θα δούμε μερικές εφαρμογές που θα είναι δίπλα σας, σε κάθε βήμα.

Εισιτήρια, ξενοδοχεία και boarding pass

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από την στιγμή που θα χρειαστείτε να κλείσετε την πτήση. Προγράμματα όπως το Skyscanner και το Cheapflights μπορούν να βοηθήσουν να βρείτε την ιδανική θέση μέσα από μια τεράστια βάση δεδομένων πτήσεων. Το Cheapflights διαθέτει ένα εύχρηστο ημερολόγιο με τις οικονομικότερες πτήσεις για τον προορισμό που επιλέξατε καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης του για εύκολη παρακολούθηση των τιμών στο μέλλον , ενώ το Skyscanner εκτός από πτήσεις περιλαμβάνει σύγκριση τιμών και σε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτ/των

Φυσικά δεν θα χρειαστείτε κάτι άλλο εκτός απο το smartphone και την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας για να ταξιδέψετε αφού μόλις κλείσετε το εισιτήριο σας και λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail από την αεροπορική εταιρία, θα έρθει το boarding pass σε μορφή email. Τα e-mail boarding pass σε κάποιες συσκευές android δεν μπορούν να «ανοίξουν» οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Passandroid για να το αποθηκεύσετε και να εξασφαλίσετε έτσι άμεση πρόσβαση, χωρίς internet, του boarding pass. Το Passandroid μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αρκετά πράγματα που έχουμε σε χαρτί ή σε πλαστικά μπρελόκ , οπως εκπτωτικές κάρτες supermarket, εισιτήρια cinema και κάρτες μελών.

Και επειδή η διαμονή είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στις διακοπές σας, πέρα από το Skyscanner που προαναφέρθηκε, για σύγκριση ξενοδοχείων υπάρχουν τα apps των Trivago & Booking.com για να βρείτε το ιδανικό μέρος διαμονής!
Tip: Αφού βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει από την εφαρμογή, επικοινωνήστε απ’ ευθείας με το ξενοδοχείο, και πολλές φορές θα έχετε ακόμα χαμηλότερη τιμή από αυτήν μέσω της εφαρμογής.

Χρήσιμα εργαλεία για τη διαμονή σας

Όταν φτάσετε πια στον προορισμό, το smartphone σας θα είναι εκεί για να σας λύσει τα χέρια. Υπάρχουν εφαρμογές που είναι interactive τουριστικοί οδηγοί για την εκάστοτε πόλη. Στα χαρακτηριστικά τους θα βρείτε τον χάρτη της πόλης, με όλα τα αξιοθέατα ή ότι άλλο χρειαστείτε, από μουσεία μέχρι μπαράκια (ή και νοσοκομεία…). Στις περισσότερες θα βρείτε και προτεινόμενες ξεναγήσεις, με κριτικές χρηστών, που σας κατευθύνουν μέσω GPS ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης, δίνοντας σας όλες τις πιθανές πληροφορίες για αυτά. Τα πιο δημοφιλή apps είναι τα Pocket Guide, Tripadvisor και City Guide, αλλά σας προτείνουμε να κάνετε πάντα και μια εύρεση με το όνομα της πόλης, στο Play Store. Αν θέλετε να λειτουργεί offline επιλέξτε κάποιο με ενσωματομένο χάρτη και πληροφορίες.

Και για να μην “χαθείτε” στη μετάφραση θα κατεβάσετε το Google Translate, το οποίο εκτός οτι μπορεί να σας μεταφράσει στην επιθυμητή γλώσσα οτι του γράφετε ή του πείτε, μπορεί και να το διαβάσει φωνητικά στον συνομιλητή σας, με την πρέπουσα προφορά! Το Google Translate δούλευε μέχρι πρόσφατα μόνο μέσω internet, αλλά πλέον αν θέλετε να αποφύγετε τις χρεώσεις, έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε το πακέτο με την γλώσσα που σας ενδιαφέρει (150-300MB) πριν το ταξίδι, για να λειτουργεί και offline.

Αντίστοιχα αν ταξιδεύετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα μετατροπέα συναλλάγματος, όπως το Easy Currency Converter.
Και αν γίνει και κάνα απρόοπτο και βγούμε εκτός Ευρωζώνης, μην ανησυχείτε , είμαστε έτοιμοι και για αυτό! Αυτό το App κάνει και μετατροπές σε/από Δραχμές.

Και επειδή σίγουρα θα βγάλετε και αρκετές φωτογραφίες, μπορείτε να κατεβάστε ένα App για χώρο στο Cloud, για να μην γεμίσει η μνήμη του κινητού. Τα πιο διαδεδομένα είναι το Dropbox, το One Drive της Microsoft και το Google Drive

Και είμαστε έτοιμοι. Ετοιμάστε βαλίτσες και καλό σας ταξίδι!

Διαβάστε ακόμη: