13 μικρά κόλπα για να μειώσετε την ακτινοβολία του iPhone σας

iphone-radiation-exposure-300x300Όταν πρόκειται  για την ακτινοβολία των κινητών, οι μελέτες συχνά καταλήγουν σε αντιφατικά αποτελέσματα. Άμεση συσχέτιση μεταξύ παρατεταμένης έκθεσης σε ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων και μιας θανατηφόρου ασθένειας δεν έχει ακόμα αποδειχτεί, αλλά σίγουρα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η παρατεταμένη έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών δεν έχει κανένα όφελος!

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που οι χρήστες κινητών τηλεφώνων παραπονούνται για πονοκεφάλους, ζάλη μέχρι και ξαφνικό αίσθημα κόπωσης μετά από μακροχρόνια τηλεφωνήματα. Σήμερα, με την αύξηση δημοτικότητας των smartphones, η έκθεση σε ραδιοσυχνότητες ανέβηκε ένα σκαλί παραπάνω, λόγω του συνδιασμού των πολλαπλών εκπομπών σημάτων. Εκτός απο το σήμα που εκπέμπουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, η έκθεση ενισχύεται απο την σύνδεση με τα δίκτυα δεδομένων, Wi-Fi, Bluetooth και GPS.

Αν απο την άλλη χάλασε και δεν ανοίγει κάτι απο τα παραπάνω , στα Buzz μπορείτε να επισκευάσετε το iPhone σας γρήγορα, αξιόπιστα και οικονομίκά!

Παρατηρώντας οτι η ειδική απορόφηση (SAR) σε όλα τα μοντέλα iPhone είναι κοντά στο όριο της Ομοσπονδιακής κοινότητας Επικοινωνιών (FCC), το άρθρο αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες iOS (και όχι μόνο) να μειώσουν την έκθεση τους σε αυτή. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα όρια αυτά άλλωστε είναι ξεπερασμένα επειδή έχουν καθοριστεί δεκαετίες πρίν, όταν η ανθρώπινη έκθεση σε ραδιοσυχνότητες ήταν σημαντικά χαμηλότερη.

Οι παρακάτω συμβουλές βασίζονται σε αποδεδειγμένα γεγονότα που βοηθούν σε μείωση έκθεσης στην ακτινοβολία.
Έρευνες έχουν δείξει οτι η ακτονοβολία κινητών:
– Μειώνεται εκθετικά όταν αυξάνεται η απόσταση μεταξύ χρήστη και πηγής
– Μειώνεται σημαντικά όταν χρησιμοποιούμε διάφορα αξεσουάρ για την προστασία του.
– Είναι αντίστοιχη της χρονικής διάρκειας της έκθεσης μας σε αυτή

1.Αποφύγετε πολλαπλές εκπομπές σημάτων

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή για τη μείωση της έκθεσης RF. Πάντα να απενεργοποιείτε πρόσθετες εκπομπές όταν δεν τις χρειάζεστέ, όπως Wi-Fi, bluetooth, GPS ή τις συνδέσεις δεδομένων. Εκτός του οτι γονατίζουν την μπαταρία αυξάνουν επίσης τις εκπομπές ακτινοβολίας της συσκευή σας.

2. Κάθε εκατοστό μετράει

Εάν απαντήσετε σε μια κλήση, το λογικό είναι να φέρετε το iphone στο αυτί σας. Ένα χρήσιμο κόλπο είναι να ρυθμίσετε τα επίπεδα της έντασης στο μέγιστο και να κρατάτε την συσκευή, 5-10 εκατοστά από το αυτί σας.

3. Λειτουργία ανοικτής ακρόασης

Είναι ενα έξυπνο κολπο που πρέπει να εντάξετε στις σύνήθειες σας! Κάθε φορά που είστε μόνοι στο γραφείο σας, ή έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε σε ανοικτή ακρόαση, κάντε το, καθώς έτσι μπορείτε να κρατάτε τη συσκευή σε σημαντική απόσταση από το σώμα σας. Κατα τη διάρκεια μιας κλήσης επιλέξτε “Ηχείο”ή αν θέλετε να ενεργοποιείται αυτόματα όταν δέχεστε μια κλήση: Settings -> General -> Accessibility -> Call Audio Routing και επιλέξτε Ηχείο. Προσοχή όμως, χρήση σε μπάνια, εσωτερική σκάλα ή οποιαδήποτε αλλού έχει αντίλαλο, θα επηρεάσει την ποιότητα της συνομιλίας σας.

4. Χρησιμοποιείτε Ακουστικά

Πολύ καλή επιλογή για τη διατήρηση του iPhone σας μακριά από το κεφάλι σας είναι να χρησιμοποιείτε ακουστικά. Μπορείτε να επιλέξετε αυθεντικά ακουστικά της Apple ή οποιαδήποτε άλλα ακουστικά σας αρέσουν. Οτι και να διαλέξετε θα σας επιτρέπει να διατηρήσετε μια άνετη απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από την ακτινοβολία της συσκευής σας.

5. Apple CarPlay

Όταν οδηγείτε, χρησιμοποιείστε το Apple Car Play ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή Bluetooth που επιτρέπει να συνδέετε το κινητό με το αυτοκίνητο σας. Μπορείτε να απαντήσετε ή να ξεκινήσετε φωνητικές συνομιλίες χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνα του αυτοκινήτου σας και το iPhone θα τοποθετηθεί μακριά από το σώμα σας. Έτσι όχι μόνο μειώνουμε την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες, αλλά κάνουμε και ασφαλή οδήγηση.

6. Σύντομες κλήσεις

Αν δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία από τις παραπάνω συμβουλές, επόμενη επιλογή είναι να μειωθεί η διάρκεια των κλήσεων. Προσπαθήστε να είναι όσο το δυνατό συντομότερη και διατηρήστε κλήσεις σε λιγότερο απο ένα λεπτό.

7. Χαμηλό σήμα παρόχου

Μελέτες έχουν δείξει ότι το iPhone αυξάνει την ακτινοβολία σημαντικά όταν μια κλήση βρίσκεται σε εξέλιξη με χαμηλή λήψη σήματος. Η κεραία του κινητού εκτελεί πρόσθετη εργασία, για να υπάρξει επικοινωνία με τον πύργο κινητής, και αυξάνει την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες στον χρήστη. Αποφύγετε τις κλήσεις λοιπόν, όταν βρίσκεστε σε μια περιοχή χαμηλού σήματος. Άλλωστε εκτος του ότι η συσκευή σας εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία, ζορίζει και την μπαταρία καθως ψάχνει συχνότερα για σήμα.

8. Επίπεδα χαμηλής μπαταρίας

Ορισμένοι χρήστες του iPhone ισχυρίζονται ότι «αισθάνονται» παρενέργειες αυξημένων επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όταν η μπαταρία της συσκευής τους είναι χαμηλή. Ωστόσο, αυτό δεν έχει υποστηρίχθεί από καμία επιστημονική μελέτη μέχρι στιγμής. Εσείς βεβαιωθείτε ότι το ποσοστό της μπαταρίας του iPhone σας παραμένει σταθερά πάνω από το 20%. Αλλωστε και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας παρατείνεται με αυτόν τον τρόπο.

9. Αποφύγετε κλήσεις ενώ είστε κουρασμένοι

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντοχές. Όμως όλοι εμφανίζουν πονοκέφαλοι ή και ζάλη όταν προβαίνουν σε κλήσεις μεγάλης διάρκειας. Σύμφωνα με μελέτες το ανθρώπινο σώμα είναι πιο ευάλωτο στην ακτινοβολία που προκύπτει από παρατεταμένη έκθεση όταν είστε κουρασμένοι.  Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να αποφύγετε τις κλήσεις με το iPhone κολλημένο στο αυτί σας, όταν είστε κουρασμένοι και νυστάζετε.

10. Ισορροπημένη έκθεση

Αν είστε αναγκασμένοι να φέρετε το iPhone στο αυτί σας όταν μιλάτε, μπορείτε να δοκιμάσετε να εξισορροπησετε την έκθεση στις ραδιοσυχνότητες. Αλλάξτε τη συσκευή από το ένα αυτί στο άλλο, προκειμένου να αποφεύγεται η παρατεταμένη έκθεση σε οποιοδήποτε μέρος του κεφαλιού σας.

11. Αδειάστε τις τσέπες

Τα smartphone εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ακόμα και όταν είναι κλειδωμένα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μην το έχετε στις τσέπες σας, όσο αυτό είναι δυνατόν. Αν είστε στο γραφείο τοποθετήσετε το στο γραφείο σας, τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από το σώμα σας. Στο σπίτι, μπορείτε να κρατήσετε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

12. Έκθεση – ελεύθερες νύχτες

Ειδικοί προτείνουν να μείνετε μακριά  από οποιοδήποτε ηλεκτρομαγνητικό κύμα συσκευών όταν κοιμάστε. Κρατήστε το iPhone σας τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από το κρεβάτι σας. Θα ήταν ιδανικό να το αποθηκεύσετε σε ένα άλλο δωμάτιο, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μην ακούσετε το ξυπνητηρι! Εάν μπορείτε, ενεργοποιείτε την λειτουργίας πτήσης κάθε φορά που πηγαίνετε για ύπνο.

13. Θήκες για προστασία από την ακτινοβολία

Ένα τελευταίο τρικ που μειώνει σημαντικά την έκθεση στην ακτινοβολία του κινητού επιτυγχάνεται με ένα ακόμα αξεσουάρ, την θήκη. Μιλάμε για ειδικά σχεδιασμένες θήκες που μειώνουν την ακτινοβολία. Θήκες σαν και αυτές είναι οι Pong που χρησιμοποιεί FCC, μια πιστοποιημένη τεχνολογία. Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες εως και 5 φορές κάτω από το όριο SAR και την ίδια στιγμή ενισχύει το σήμα του iPhone σας.

Διαβάστε ακόμη