Πως ελέγχουμε αν ένα iPhone είναι κλειδωμένο σε δίκτυο

Το να έχεις ένα iphone κλειδωμένο σε δίκτυο είναι πονοκέφαλος. Ειδικά όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάρτα διαφορετικού δικτύου είτε γιατί άλλαξες πάροχο, είτε γιατί ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό. Αν είσαι από αυτούς που δε γνωρίζουν αν το τηλέφωνό τους είναι κλειδωμένο στο δίκτυο που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι να το διαπιστώσετε.

Ο Βασικός Τρόπος

Ο ποιο εύκολος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα διαφορετικού δικτύου. Αφαιρέστε την δική σας και εισάγεται μια νέα κάρτα. Μπορείτε να κάνετε και μια επανεκκίνηση για να είστε σίγουροι. Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας είναι ξεκλείδωτο τότε σε λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανίσει το όνομά του παρόχου σας επάνω αριστερά. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας εμφανίσει ένα pop up παράθυρο και θα σας ζητάει να εισάγετε μια έγκυρη κάρτα SIM.

H Online Mέθοδος

Αν δεν έχετε μια sim κάρτα διαφορετικού παρόχου για να δοκιμάσετε, μπορείτε να το ελέγξετε online. Σε αυτό θα σας βοηθήσει ένα site, το imei.info που έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων με κωδικούς IMEI.
Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία θα πρέπει καταρχήν να γνωρίζετε τον κωδικό IMEI της συσκευής σας. Αυτό μπορείτε να το δείτε με διάφορους τρόπους.
1. Αναγράφεται στο κουτί / απόδειξη αγοράς
2. Μπορείτε να το δείτε από τα settings > general > about της συσκευής σας.
3. Μπορείτε να μεταβείτε στις κλήσεις και να πατήσετε *#06#
Αφού λοιπόν το σημειώσετε κάπου, μεταβείτε στη σελίδα imei.info
Το πρώτο που έχετε να κάνετε εκεί είναι εγγραφή στο site για να μπορείτε να διεξάγετε ότι ελέγχους θέλετε.

1
Μόλις το εισάγετε στην εύρεση και πατήσετε το «Check» θα σας εμφανίσει τη συσκευή σας

3

Πατώντας κάτω δεξιά το SIMLOCK & WARRANTY το site θα κάνει έρευνα και θα σας δώσει αποτελέσματα.
2

Η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι κλειδωμένη. Σε περίπτωση που ήταν θα σας έγραφε SIM lock: Locked
Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο στον οποίον είναι κλειδωμένο και να ζητήσετε να σας το ξεκλειδώσουν. Συνήθως ζητούν να πληρώσετε ένα μικρό ποσό για να γίνει αυτό.

Διαβάστε ακόμη: