Τρύπα ασφαλείας στο iPhone επιτρέπει στον οποιονδήποτε να παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος

Η οθόνη κλειδώματος υποτίθεται οτι έχει φτιαχτεί για να κρατάει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Αλλα μια μικρή αλλά σοβαρή τρύπα ασφαλείας μπορεί να αφήσει οποιονδήποτε να δει φωτογραφίες ή επαφές από το iPhone σας, χωρίς να έχει τις γνώσεις και εξοπλισμό ενός hacker.

Αυτό δεν είναι κατι νέο για τα iPhone, καθώς αντίστοιχα κενά ασφαλείας είχαν παρουσιαστεί και στα iOS 7, iOS 6 & iOS 4. Τα “εργαλεία” που χρειάζεται κάποιος για να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο σας είναι τη φωνή του, τα δάχτυλα του και το λειτουργικό φωνητικών εντολών Siri.

Για να παρακαμφθεί το κλείδωμα του iOS, το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να πληκτρολογήσει κάποιος τυχαίους χαρακτήρες γρήγορα στην οθόνη κλειδώματος και να ενεργοποιήσει το Siri πριν το τηλέφωνο προλάβει να επεξεργαστεί τον λανθασμένο κωδικό.

Μετά μπορεί να ζητήσει από το Siri να δει μηνύματα, φωτογραφίες, ημερολόγιο, κλήσεις και γενικά οτι επιθυμεί η καρδιά του…

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο επίσημο patch για το πρόβλημα, αλλα υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μην κινδυνεύετε μέχρι η Apple να λύσει το πρόβλημα.

Απλά πηγαίνετε από της ρυθμίσεις σας   Ρυθμίσεις >> Touch ID κ κωδικός  Εισαγωγή τρέχων κωδικού και απενεργοποιήστε το Siri κάτω από το “Επιτρεπόμενη πρόσβαση σε οθ. κλειδώματος” .

Πλεον είστε προστατευμένοι απο κάποιον που γνωρίζει αυτήν την τρύπα ασφαλείας.

Για να μάθετε περισσότερα και να δείτε στην πράξη το πρόβλημα, δείτε το βίντεο παρακάτω.

Πηγή: Apple Insider

Διαβάστε ακόμη: