Νεα λειτουργία του iOS9 μπορεί να προκαλέσει φουσκωμένους λογαριασμούς

Αν αναβαθμίσατε το iPhone σας σε iOS 9, θα πρέπει να γνωρίζετε οτι έχει μια πολύ χρήσιμη νέα λειτουργία – που είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή- η οποία όμως μπορεί να φουσκώσει αρκετά τον λογαριασμό του κινητού σας.

Ο λόγος για το Wi-Fi Assist (Βοηθός WiFi) το οποίο εναλλάσσει αυτόματα το iPhone από ενα δίκτυο WiFi σε αυτό του παρόχου όταν το σήμα του πρώτου είναι ασθενές. Αυτό είναι αρκετά βολικό όταν είστε στη μέση ενός βίντεο ή κάποια άλλη διαδικασία στο internet  που δεν θέλετε να διακόπτεται συνέχεια απο πιθανό κακό σήμα του Wifi.

“Αλλά σημαίνει επίσης οτι θα καταναλώσετε το πακέτο των 500MB χωρίς να το πάρετε χαμπάρι” προειδοποιεί το τμήμα IT του πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, που προτρέπει τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τον Βοηθό WiFi.

Και ο λόγος που το λένε είναι γιατί μπορεί να καταναλώνετε data από το πρόγραμμα σας ενώ νομίζετε οτι είστε συνδεδεμένος σε ένα WiFi. Αν λοιπόν δεν έχετε κάποιο πολύ μεγάλο πρόγραμμα αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλες χρεώσεις αφού μετά το καθορισμένο πακέτο υπάρχει χρέωση 1 με 2 cent ανα MB. Αν πχ δείτε βίντεο 45 λεπτών στο youtube, και ο όγκος δεδομένων σας ξεπεραστεί , αυτο θα σας κοστίσει απο 3 έως 6 ευρώ. (υπολογίζοντας περίπου 300ΜΒ)

Ο Chris Mills,  δημοσιογράφος του Site τεχνολογίας Gizmodo, έγραψε οτι αφού ξεκίνησε να δοκιμάζει την beta έκδοση του iOS 9, η χρήση δεδομένων του αυξήθηκε κατα περίπου το ένα τρίτο.

Το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί καθώς δεδομένα μπορούν να τραβήξουν παράλληλα και αρκετές εφαρμογές στο backround. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε το WiFi Assist, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε Δεδομένα.
  • Κατεβείτε στο τέλος μέχρι το Βοηθός Wi-Fi.
  • Γυρίστε το διακόπτη στη θέση “off”

Αν θέλετε να το αφήσετε ενεργοποιημένο, σας προτείνουμε να μετράτε τα δεδομένα σας, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε το όριο δεδομένων σας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με εξωτερική εφαρμογή είτε απο τις Ρυθμίσεις >> Δεδομένα και στην περιοχή Χρήση Δεδομένων μπορείτε να δείτε πόσα MB έχετε καταναλώσει.

Διαβάστε ακόμη