Κάθε πότε και γιατί πρέπει να κάνουμε format στον υπολογιστή μας;

Η απόδοση του υπολογιστή μας, με την πάροδο του χρόνου αρχίζει και μειώνεται. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ευθύνονται για αυτό τους Laptop errorοποίους τους είχαμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο. Η πιο αποτελεσματική λύση για την επιδιόρθωση του υπολογιστή, είναι η επαναφορά του στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και η αποκατάστασή του (Format). Με την λέξη φορμάτ, εννοούμε την διαγραφή όλων των αρχείων από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, και την επανεγκατάσταση του λογισμικού του (windows, linux, mac). Με αυτή την ενέργεια ο υπολογιστής μας είναι σαν την πρώτη μέρα που τον αγοράσαμε.

Κάθε πότε όμως πρέπει να πραγματοποιώ αυτή την ενέργεια;

Καταρχήν δεν  υπάρχει κάποιος κανόνας για το πότε πρέπει να γίνεται φορμάτ και αποκατάσταση του υπολογιστή μας, ωστόσο το πιο σωστό θα είναι να πραγματοποιείται κάθε 1 με 2 χρόνια, από σωστούς εpc-tuneup-5παγγελματίες οι οποίοι θα ανοίγουν τον υπολογιστή και θα τον καθαρίζουν από σκόνες που μπλοκάρουν τις θύρες των αεραγωγών και θα αντικαθιστούν τα θερμοαγώγιμα υλικά όπου χρειάζεται. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε εμείς, είναι να κρατήσουμε σε έναν αποθηκευτικό μέσο όπως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο τα αρχεία μας ή οτιδήποτε θεωρούμε εμείς σημαντικό, ώστε να μην χαθούν κατά το φορμάτ. Μετά την επαναφορά του υπολογιστή στην εργοστασιακή του κατάσταση, θα πρέπει να περαστούν ξανά από την αρχή το λειτουργικό σύστημα και όλοι οι drivers των συσκευών που υπάρχουν συνδεδεμένες στον υπολογιστή. Αυτή είναι δουλειά του τεχνικού που θα του εμπιστευτούμε τον υπολογιστή μας και θα μας τον επαναφέρει στην κατάσταση που ήταν όταν τον αγοράσαμε.

Αν πιστεύεται ότι ήρθε η ώρα να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην αρχική του κατάσταση, τότε μπορείτε να τον εμπιστευτείτε στο έμπειρο τεχνικό μας τμήμα για τις απαραίτητες ενέργειες (info here).

Διαβάστε ακόμη: