Κινητό και οδήγηση

Οι διακοπές πλησιάζουν, και πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν το αυτοκίνητο σαν μεταφορικό μέσο. Να τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει, ένας υπεύθυνος οδηγός.

Καταρχήν οδήγηση και κινητή τηλεφωνία δεν πρέπει να συνδυάζεται. Ωστόσο σας με τα παρακάτω αξεσουάρ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τεχνολογικό σύμμαχο στην οδήγησή σας.

  • Bluetooth ακουστικό

Plantronics Explorer 50 1_zpsmwwjjvsrSNBTE01RD_LΤο Bluetooth ακουστικό, είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για να μπορούμε να πραγματοποιούμε κλήσεις κατά την ώρα της οδήγησης. Με το αξεσουάρ αυτό, μπορούμε να απαντάμε κλήσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να αφήσουμε τα χέρια μας από το τιμόνι. Η σωστή χρήση του Bluetooth ακουστικού, προϋποθέτει να γίνεται η ενεργοποίησή του προτού ξεκινήσουμε. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ελέγχουμε το επίπεδο της μπαταρίας του αξεσουάρ καθώς και τις κινητής μας συσκευής.

  • Φορτιστές συσκευών

Σε περίπτωση που η συσκευή μας δεν διαθέτει το επαρκές ποσοστό φόρτισης για να μπορέσουμε να την UC207BL_Lσυνδέσουμε με τα αξεσουάρ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους κατάλληλους φορτιστές αυτοκινήτου, ή τα powerbank. Ο φορτιστής αυτοκινήτου, είναι ενα αξεσουάρ που συνδέεται στην θύρα power supply του αυτοκινήτου (κοινός γνωστό σαν θύρα αναπτήρα) και διαθέτει θύρα USB ώστε να συνδέεται το καλώδιο της UC270RD3_Lσυσκευής. Υπάρχουν και φορτιστές αυτοκινήτων οι οποίοι διαθέτουν διπλή θύρα USB για να μπορείτε να φορτίζετε και 2 συσκευές ταυτόχρονα. Σε αντίθετη περίπτωση που το όχημά μας δεν διαθέτει θύρα power supply, η λύση θα είναι να χρησιμοποιήσουμε powerbank. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να φορτίζουμε την συσκευή μας ενώ παράλληλα βρίσκεται στην κατάλληλη βάση.

  • Βάση αυτοκινήτου – GPS

KLDX6CAR_LΠολλά κινητά, διαθέτουν ενσωματωμένο GPS το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα μιας και συνδυάζονται 2 συσκευές σε μια.large_20161108140619_oem_magnetic_car_air_vent_mount_ey5623565

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την χρήση του GPS του κινητού μας, είναι να διαθέτουμε την κατάλληλη βάση αυτοκινήτου για να στηρίζει το τηλέφωνό μας σε σημείο που θα είναι εύκολο στην παρακολούθηση του GPS αλλά δεν θα εμποδίζει την ορατότητα του δρόμου. Υπάρχουν πολλών ειδών βάσεις αυτοκινήτου για να ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε μετατροπή στο αυτοκίνητο ή στην συσκευή μας.

  • Καλώδιο σύνδεσης AUX

3.5mm-CableΜια απλή λύση για την χρησιμοποίηση της συσκευής μας κατά την οδήγηση, είναι το καλώδιο 3.5 jack το οποίο συνδέεται στην θύρα AUX του αυτοκινήτου μας και μπορούμε έτσι να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική που έχουμε στο κινητό μας καθώς και να μετατρέψουμε τα ηχεία του αυτοκινήτου μας σαν ηχεία ανοιχτής ακρόασης.

Τα παραπάνω αξεσουάρ θα μας βγάλουν από την δύσκολη θέση κατά την οδήγηση, αλλά παρόλα αυτά, πρέπει να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση.

Διαβάστε Ακόμη: