Ποια θήκη να διαλέξω για το κινητό μου;

asking-questionsΗ τεχνολογία προχωράει με γοργά βήματα και οι ανάγκες μας εξελίσσονται ανάλογα. Τα smartphones έχουν μπει για
τα καλά στην ζωή μας. Έχουν γίνει ο καλύτερος ηλεκτρονικός φίλος μας και είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε αρκετά χρήματα για την αγορά τους.
Το πιο φρόνιμο θα ήταν να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω για την αγορά μιας θήκης που θα το προστατεύει στην την καθημερινή χρήση.

Με μια σύντομη έρευνα στο ίντερνετ, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει πολυάριθμος αριθμός θηκών με βάση το μοντέλο του κινητού μας. Οι θήκες αυτές διαφέρουν σε σχέδιο, χρηστικότητα και design. Ποια όμως είναι τα κριτήρια που ελέγχουμε για την αγορά της σωστής θήκης;

  • Έλεγχος χρήσης

Όταν αγοράζουμε ένα κινητό, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η χρήση που θα του κάνουμε. Ελέγχουμε την χρήση που θα κάνουμε για να επιλέξουμε το σωστό κινητό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του.

A group of executives standing in line and looking at their smartphones

Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε και κατά την αγορά της θήκης. Υπάρχουν θήκες που καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα (πτώση, υγρασία, θερμοκρασία κ.τ.λ.) που θα έρθει αντιμέτωπο το κινητό μας. Το σημαντικότερο κριτήριο για την αγορά της θήκης είναι ο χώρος εργασίας μας, και γενικά ο χώρος που γίνεται συχνή χρήση το κινητό. Με αυτό τον τρόπο θα επιλέξουμε θήκες οι οποίες έχουν κυψέλες αέρα για να απορροφούν τους κραδασμούς, θήκες οι οποίες είναι κατασκευασμένες από αντιολισθητικό υλικό, θήκες που μετατρέπουν το κινητό μας αδιάβροχο και γενικά «σκληροτράχηλες» θήκες ή και απλές θήκες, όταν δεν χρειάζονται όλα τα παραπάνω.

  • Design θήκης

Ένα σημαντικό κριτήριο που πρέπει να ελέγξουμε είναι το design μιας θήκης. Με την ραγδαία ανάπτυξη των κινητών τηλεφώνων, οι εταιρείες που κατασκευάζουν θήκες για αυτά, προχωράνε στην Cases2κατασκευή θηκών με διαφορετικά design και διαφορετικά υλικά, ώστε να καλύψουν όλα τα γούστα των χρηστών.
Κάποιος χρήστης μπορεί να βρεί από απλή θήκη, μέχρι θήκη που αλλάζει τελείως την εξωτερική εμφάνιση του κινητού. Μπορεί να

επιλέξει μια με πορτάκι ή μια μόνο για το πίσω κάλυμμα. Τέλος, τα υλικά κατασκευής των θηκών ποικίλουν. Από πλαστικό μέχρι μέταλλο, η γκάμα των θηκών είναι τεράστια, αρκεί να επιλέξεις όποια καλύπτει το γούστο σου.

  • Σχέδιο θήκης

Αφού έχουμε καταλήξει στο είδος της θήκης και στα χαρακτηριστικά της, επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε το χρώμα και το σχέδιο. Υπάρχουν θήκες στην αγορά σε διάφορα χρώματα και σε διάφορα σχέδια. Από γνωστά θέματα, μέχρι απλά χρώματα, ημιδιάφανα ή έντονα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αφού έχουμε ελέγξει όλες τις κατηγορίες ξεχωριστά και έχουμε αποφασίσει ποια θήκη να αγοράσουμε, πρέπει να ελέγξουμε αν η θήκη αυτή δημιουργεί προβλήματα στην χρήση του κινητού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο χώρος εργασίας μας απαιτεί

Smart phone cartoon with thumb up

πλήρη προστασία από σκόνες, νερό, πτώσεις, θα πρέπει η θήκη που θα επιλέξουμε να μας προστατεύει από όλα αυτά, να μην επηρεάζει τις λειτουργίες του τηλεφώνου. Δηλαδή να μην είναι πολύ μεγάλη η θήκη και δυσκολευόμαστε να βάζουμε το κινητό στην τσέπη, ή να έχει μεγάλη προστασία στην οθόνη και να μην δουλεύει σωστά το touch της συσκευής.

Οι επιλογές είναι πολλές, η τελική απόφαση εξαρτάται από εμάς.

Διαβάστε Ακόμη: